Anasayfa / Sendikal Haberler / TBMM Önündeki Tiyatro Oyununa Sendika Tepkisi

TBMM Önündeki Tiyatro Oyununa Sendika Tepkisi

Bağımsız Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Ömer Lapçin, küçük yaşta evlilikleri protesto etmek için TBMM önünde yapılan tiyatro gösterisinde imamların kötü insanlar olarak gösterilmeye çalışıldığını iddia etti.
Toplumun her kesiminin duyarlı olması gereken bir konunun bile imamları kötüleme malzemesi yapıldığını vurgulayan Ömer Lapçin, `Hiçbir imam küçük yaşta çocuğa imam nikahı kıymaz. Her fırsatta imamlara hakaret ediliyor. İmamlar bu devletin memuru, kanunları çok iyi biliyoruz. Resmi nikah yapılmadan imam nikahı yapılmaz. Yapılırsa Türk Ceza Kanunu`nun 230. maddesine göre, imamların resmi nikahı olmayanlara nikah kıyması suç olarak kabul ediliyor. Bu durumda nikah kıyanlar, eğer şikayet edilirse, hapse atılıyor. İmamlıkları ellerinden alınabiliyor. Artık imamları kötülemekten vazgeçsinler.` dedi. Lapçin, devlet memuru olan imamlara hakaret edilmeye devam edilmesi durumunda hukuki yollara başvuracaklarını belirtti.

CİHAN

Yeni atanan öğretmenlerden istenecek belgeler

1) Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesinin aslı veya kurumunca onaylı 2) Orta Öğretim Alan Öğretmenliği …