Anasayfa / Sendikal Haberler / Toros Tarım`da Grev ( ADANA )

Toros Tarım`da Grev ( ADANA )

Türkiye Petrokimya Lastik İşçileri Sendikası(Petrol İş) Adana Şube Başkanı Ahmet Kabaca, Ceyhan ilçesinde faaliyet gösteren Toros Tarım Fabrikası`ndaki grevin 18. gününe girdiğini söyledi. 115 işçi adına yapılan görüşmelerin olumsuz sonuçlanması üzerine greve gittiklerini belirten Kabaca, `1981 yılından bu yana üretim yapan Toros Gübre`nin adı, 2006`da Toros Tarım olarak değişti. Firmanın Samsun, Mersin ve Ceyhan`daki fabrikalarında, sendika olarak 233 işçiyle 7 Nisan`da greve başladık. Bu işletmeler, kendi branşında Türkiye`nin kimyevi gübre üretiminin yüzde 38`inin karşılandığı yerlerdir. Sendika olarak burada 1985 yılından beri örgütlüyüz ve 12. dönem toplu iş sözleşmesini yapmaya çalışıyoruz.` dedi. İşverenin kâr hırsı yüzünden grev yaptıklarını savunan Petrol İş Şube Başkanı Kabaca, `Bizim niyetimiz yoktu. Grevi, amacımıza ulaşmak için hep araç olarak kullandık ve son çare olarak başvurduk. Bu tesisler ne yazık ki ithal gübreyle daha fazla kâr etme amacıyla bizi greve zorlamıştır.` şeklinde konuştu.

(CİHAN)

Yeni atanan öğretmenlerden istenecek belgeler

1) Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesinin aslı veya kurumunca onaylı 2) Orta Öğretim Alan Öğretmenliği …