Anasayfa / Sendikal Makaleler / ANKARA SENDİKACILIKTA SINIFTA KALDI

ANKARA SENDİKACILIKTA SINIFTA KALDI

Türk Eğitim- Sen Nevşehir Şubesi’nin “Türkiye’de Eğitim Sendikaları” başlığı altında yaptığı çalışmalar ve uzun süren araştırmaları sonucu büyük şehirlerde sendikacılığın Anadolu illerine göre çok geride olduğu gün yüzüne çıktı.Araştırma sonuçları için basın karşısına geçen Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa UĞUR; “Türkiye’de eğitim alanındaki sendikalaşma oranları tespit etmek için uzun süre uğraş verdik fakat çıkan sonuçların ülkemiz adına çok da iyi olmadığını gördük” dedi.
UĞUR; “ Türkiye’nin en büyük eğitim sendikaları olan Türk Eğitim-Sen, Eğitim Bir-Sen, Eğitim-Sen ve diğer sendikalarının üye toplamları ile illerde çalışan toplam eğitim çalışanları tespit edildikten sonra Türkiye’de en fazla sendikalaşma oranının Aksaray ilinde olduğunu tespit ettik. Aksaray ilindeki sendikalaşma oranına baktığımızda ilde toplam 4771 kişi görev yapmakta, görev yapanların 3281’i sendikalara kayıtlı üye olarak gözükmektedir” dedi.
Eğitim alanındaki sendikalaşma oranlarında ilk beşi; Aksaray, Karabük, Çorum, Osmaniye, Tokat oluştururken, son beş ili ise Şırnak, Hakkari, Iğdır, Ankara, Muş oluşturdu.
İzmir, Ankara, İstanbul gibi üç büyük ildeki sendikalaşma oranlarını da açıklayan UĞUR, sendikalaşma oranlarının İstanbul’da %43.29, İzmir’de % 43.75, Ankara’da %34.18 olarak ortaya çıktığını ifade etti.
Araştırmanın en dikkat çeken noktası ise Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-Bir-Sen gibi sendikaların genel başkanlarının memleketlerindeki sendikalaşma oranları oldu. Sendika genel başkalarının memleketleri araştırmada ilk otuza dahi giremeyerek büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi
Basın Bürosu

SONBAHAR VE SINIF SENDİKAL MÜCDELENİN GEREKLERİ!

İçinden geçtiğimiz sonbahar, mücadelenin farklı yönlerden ısınmakta olduğu bir döneme işaret ediyor. Isınma, toplumsal gerilimlerin …