Anasayfa / Basın Açıklamaları / “24 Kasım Öğretmenler Günü’nü” Eylem ve Etkinliklerimizle Mücadele Gününe Çevireceğiz!

AKP Hükümetinin bütünlüklü olarak neoliberal politikaları hayata geçirdiği keskin bir süreci yaşamaktayız. AKP bir yandan YÖK eliyle üniversiteler üzerinde baskı ve tahakkümü arttırdı, diğer yandan MEB 18. Milli Eğitim Şurasında “2023 vizyonu” söylemi ile eğitim ve bilim alanı gericiliğe teslim edilirken, piyasa koşullarına da zemin hazırlayacak fikri altyapıyı tartıştı ve yeni kararlar aldı. Toplumsal aydınlanmanın, demokratik kurumsallaşmanın, barışçı ve sosyal adaletçi kamusal anlayışın toplum bilincinden ve kamusal alandan çıkarılmasına karşı Eğitim Sen olarak kesintisiz mücadeleye devam edeceğiz.

Bu anlamda, 1928 yılının 24 Kasım gününü ve cumhuriyetin kuruluş sürecini tartışmak yerine 1981 de 12 Eylül cuntası tarafından dayatılan öğretmenler gününde sürece ilişkin müdahale ve mücadelemizi örgütleyeceğiz.
24 Kasımları içeriksiz “hamasi nutukların” atıldığı kutlamalarla değil, anlamlı mücadele günleri olarak değerlendirmekteyiz. Bu anlamda Eğitim Sen Genel Merkez Yönetiminin almış olduğu bir dizi kararlar doğrultusunda, önümüzdeki 24 Kasım ve sonrasında aşağıdaki eylem ve etkinlikler ülkemizin tüm il ve ilçelerinde olduğu gibi Niğde’miz de de etkin, kitlesel biçimde hayata geçirilecektir.
24 Kasım 2010’u içine alan hafta ve devamında:
1. 23 Kasım Salı günü işyerlerinde dünya öğretmenlerinin mesleki, ekonomik, sosyal ve siyasal hakları ile Türkiye öğretmenlerinin durumunun karşılaştırıldığı ve taleplerimizin kazanılması için örgütlenme ve mücadele çağrısını içeren metinler üyelerimiz tarafından işyerlerinde eğitim emekçilerine okunacaktır.
2. 24 Kasım Çarşamba günü Niğde Hükümet Meydanında, saat 16.00 da kitleselliği hedefleyen 1 saatlik oturma eylemi ve basın açıklaması, devamında Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ya posta haneden kart gönderilmesi etkinliğini gerçekleştireceğiz.
3. “Taleplerimiz için bakanlıktayız” şiarıyla Niğde Eğitim Sen yönetiminin belirleyeceği 2 şube yöneticisi, 1 şube denetleme veya disiplin kurulu üyesi, 1 sözleşmeli personel, 1 güvencesizler komisyonu üyesi olmak üzere toplam 5 kişilik kafileyle ülkemizin tüm şehirlerinden aynı şekilde gelecek eğitim emekçileriyle 3 Aralık 2010 Cuma günü saat: 10.00 da Ankara’da (Demirtepe mevkii) buluşup Milli Eğitim Bakanlığına yürüyeceğiz.
Eylem ve etkinliklerimiz uzun bayram tatili ardına gelmesine rağmen üye ve kadrolarımızın özverili çalışmasıyla etkin bir biçimde gerçekleştirilecek olup, 24 Kasımı “hamasi nutuklarla” geçiştirilen bir gün olarak değil eğitim emekçilerinin sorunlarını örgütlü mücadelemizle dillendirdiğimiz ve çözümü noktasında ısrarcı olduğumuzu gösteren bir gün olarak ele aldığımızı dost düşman herkese göstereceğimiz bir mücadele gününe çevireceğiz.
Göksel Rıza ÖZKAN
Niğde Eğitim Sen Başkanı