Anasayfa / Basın Açıklamaları / “KIRŞEHİR HAYIR PLATFORMU”

“KIRŞEHİR HAYIR PLATFORMU”

Bilindiği üzere insanlık tarihi, “iktidar gücü” kötüye kullanıldığında toplumların büyük felaketlerle, yıkımlarla yüz yüze kaldığını gösterir sayısız örneklerle doludur. Yine tecrübeyle sabittir ki, büyük felaketlerin faili olan sorumsuz iktidar sahipleri, toplumları yıkıma götürecek yola girerlerken onları yalan ve yutturmacalarla uyutarak günahlarına meşruiyet sağlamışlardır. Bu gün ülkemizin dayatma yoluyla gündemine sokulan 12 Eylül Referandumu benzer bir siyasi felaket ve kaos potansiyeli taşımaktadır.

Bu bağlamda Kırşehir Sivil Toplum Kuruluşları bir araya gelerek; işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk, sosyal güvenlik, terör gibi devletin yağmalanmasını engelleyemeyen başat sorunlarımıza çare üretmeyen aksine kamuda çalışanlara “toplu kontrol” uygulaması getiren, üniversite mezunlarına iş imkanı sağlamayan, dokunulmazlıkları kaldırmayan, hükümetin kendi kontrolünde hukuk sistemi getiren anayasa değişikliğine ortak tavır geliştirerek platformun içinde yer alan ve destekleyen Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte referandumda “HAYIR” diyoruz.
“KIRŞEHİR HAYIR DİYOR” platformu il toplantısını Kırşehir Eğitim-iş Sendikası toplantı salonunda gerçekleştirmiştir.Toplantı neticesinde yürütme kulu oluşturulup kararı alınan çalışmalar büyük bir hızla devam edecektir.

“12 EYLÜL’DE, 12 EYLÜL’LERE, 12 EYLÜLCÜLERE HAYIR!…”

KIRŞEHİR HAYIR DİYOR PLATFORMU

Platform üyeleri

ÖNEMLİ DÜZELTME:
Daha önce göndermiş olduğumuz “Kırşehir Hayır Diyor” platformu haberinde katılımcı isim listesi sehven gönderilmiştir. Adı geçen dernekler platforma katılmaları için davet gönderdiğimiz derneklerdir. Söz konusu isim listesinde adı geçen derneklerde sıkıntı oluşabileceğinden isim listesinin haber ekinden kaldırılmasını istiyoruz. Teşekkür ediyor kolaylıklar diliyoruz.
dilek yurdugul