Şehit Yardımı (İLKSAN)
07 Şubat 2012 – 23:29 |

Madde 7- (1) Görevi başında iken şehit edilen üyelerin kanuni varislerine yapılacak şehit yardımı miktarı, her yıl Yönetim Kurulu’nca tespit edilir.
(2) (Değişik ikinci fıkra: Şubat 2010/2629) Şehit yardımının yapılabilmesi için;
a) Veraset ilâmı aslı veya Mahkemece …

Haberin tümü »
Basın Açıklamaları

Sendikal Haberler ve basın açıklamaları…

Davalar ve Sonuçları

Sendikal davalar ve dava sonuçları …

Kamu Sendikaları

Kamu sendikaları, basın açıklamaları…

Key Haberleri

Key ödemeleri, keylerde son durum…

Sendikal Haberler

Sendikalarla ilgili güncel haberler…

Anasayfa » Basın Açıklamaları

“TÜRKİYE KAMU-SEN SİVAS ŞUBELERİ VE ALPEREN İNŞAAT İŞBİRLİĞİ İLE ÜYELERİMİZ EV SAHİBİ OLDU”

Ekleyen / 08 Ekim 2010 – 18:12

Türkiye Kamu-Sen’e Bağlı Şube Başkanları, Alperen İnşaat Yöneticileri, Selçuklu Yapı Kooperatifi Yöneticileri, Türkiye kamu-sen’in değerli üyeleri, Üyelerimizin yoğun isteği ile ev yaptırmak için TOKİ’ye resmi yazı yazdık. Türkiye Kamu-Sen Sivas Şubesi olarak toplu konut yaptırmak isteğimizi bildirdik. Böyle bir çalışmalarının olmadığını bildidrdiler.

Araştırmalarımız sonucunda Türkiye Kamu-Sen Sivas Şubeleri adına Türkiye Kamu-Sen Sivas İl Temsilciliği ile Alperen İnşaat arasında, üyelerimize ev yapması için protokol imzalamıştık. Alperen İnşaat, üyelerimize ve ev sahibi olmak isteyen diğer mudilere yüklenici firma olarak işe başlamıştır. Temel atma törenine İlimiz Valisi, protokol üyeleri de katılmışlardı. Şimdi geleceğimiz noktada Alperen İnşaat taahhütlerini yerine getirmenin gururu ve huzurunu, ev sahibi olmak isteyenler de evlerine kavuşmanın sevincini ve heyecanını yaşamaktadırlar.
Değerli Basın Mensupları,
Türkiye Kamu-Sen “İlkemiz; önce ülkemiz” diyen çalışan, üreten, yol gösteren, hak ettiğini almak için yasal yollarla mücadele eden bir sendikadır. Üyelerimizin hakkı için mücadele ederken, ülkemizin ve milletimizin meseleleri hakkında kafa yoran, çözüm üreten, devletimizin dirliği, milletimizin birliği ve bütünlüğü için çalışan bir sendikadır. Üyelerimizden gelen yoğun talepler doğrultusunda üyelerimizin kısıtlı maddi imkânlarıyla ev sahibi olmaları için bir çalışma başlatmıştır.
Türkiye Kamu-Sen Sivas Şubeleri olarak üyelerimizin ev sahibi olmaları için yaptığımız çalışmalar ve araştırmalar sonunda Alperen İnşaat ile protokol yapmaya karar verdik. Yaptığımız uzun araştırmalar sonunda, Alperen İnşaatın milli manevi değerlerine bağlı, devletimize düzenli olarak ödediği vergilerle hizmet eden dürüst, başarılı, saygın bir firma olduklarını gördük. Kayseri’de iki binin üzerinde konut yaparak hak sahiplerine zamanında teslim ettiklerini öğrendik.
Bütün bu araştırmalar sonucunda Alperen İnşaatı yüklenici firma olarak seçtik. Üyelerimizin ve diğer mudilerin oluşturduğu Selçuklu Yapı Kooperatifi ve Alperen İnşaat işbirliği ile bugünlere geldik.
Alperen İnşaat, Anadolu’da bin yıldır var olan Türk – İslam geleneği olan imece geleneğini yeniden yaşatarak dar ve orta gelirli ailelerin ev sahibi olmasını sağlamıştır. Kapitalizmin insanları birbirinden ayırıp, bencilleştirdiği “ben” merkezli bir topluluk haline getirdiği dünyamızda Alperen İnşaat, dar ve orta gelirli insanları bir araya getirip dayanışma sonucunda yer yurt sahibi olmalarını sağlamıştır.insanların küçük birikimleri ile dayanışma ve birliktelik, imece sonunda imkansız gibi görünen işleri başarmıştır. Bu uygulama ilimiz Sivas’ta bir ilktir. Başlangıçta “Bu kadar küçük ödemeyle, ara taksitleri olmadan ev mi yaptırılır?” diye dudak bükenler, Alperen İnşaatın yaptığı olağanüstü çalışmayla milletimizin ruhunda olan yardımlaşma ve birliktelikle bu günlere ulaşılmıştır. Bu yönüyle de Alperen İnşaat ilimize büyük bir örnek teşkil etmiş olmaktadır.
Yapılan ve yapılmaya devam eden daireler, 135 metre kare brüt, 119 metre kare net, içi dışı tamamen bitirilip, mutfağı, dolabı, zemin parkesi kullanıma hazır anahtar teslimi dairelerdir. Çevre düzenlemesi de Alperen İnşaat tarafından yapılacaktır.
Değerli Basın Mensupları,
Ekonomik krizle günden güne işsizlikle boğuşan, işsizlik sonucu günden güne artarak göç veren ilimizde Alperen İnşaat, ilimiz insanına iş, aş, gelir sağlamıştır. İnsanımızın umudu olmuştur. Yetmiş trilyonu (eski parayla) bulacak olan yatırımıyla, yaptığı bütün harcamaları Sivas’ta yapacak, tükettiği her şeyi Sivas’tan alarak ilimize ekonomik anlamda büyük bir canlılık sağlamıştır. Ekonomistler yatırımları geri dönüşümleri ve etkilediği yan sanayi ve kuruluşları nedeniyle dokuz katına kadar çıkararak hesaplanmaktadırlar.
Alperen İnşaatı gerek ilimiz içinde, gerek ilimiz dışından ve yurt dışındaki hemşerilerimizin küçük birikimlerini Sivas’a yatırım olarak geri dönmesini sağlamıştır. İlimizde en çok yakındığımız, zenginlerimiz yatırım yapmıyor, il dışındaki hemşerilerimiz yatırımlarını Sivas’a yapmıyor diye yakınırken Alperen İnşaat bu umutsuzluk ortamında sadece, çok büyük yatırımcıların değil küçük birikimlerle de böyle büyük eserlerin yapılacağını ortaya koymuştur, ilimize yatırım yapmıştır. BURADA PROJENİN TAMAMLANMASIYLA BİRLİKTE BEŞ BİNİN ÜZERİNDE OLUŞACAK NÜFUSUYLA YENİ BİR ŞEHİR OLUŞMAKTADIR. ALPEREN İNŞAAT, İNŞAAT ALANINDAKİ YENİLİKLERİ VE KALİTESİYLE KÜÇÜK YATIRIMLARI DEV PROJEYE DÖNÜŞTÜRMESİYLE İLİMİZİN İNSANLARINA İŞ, AŞ KAZANDIRMASIYLA SİVAS İÇİN BİR ŞANSTIR.
Türkiye Kamu-Sen Sivas Şubeleri olarak, söz verdikleri işleri zamanında eksiksiz ve kaliteli olarak yaptıkları için üyelerimizin küçük yatırımları ile üyelerimizi ev sahibi yaptıkları için ilimize yatırım yaparak insanlarımıza iş, aş sağladıkları için kendilerine teşekkür ediyor, başarılarının devamlarını diliyoruz.
Değerli Basın Mensupları,
TÜRKİYE KAMU-SEN LAF DEĞİL, İŞ ÜRETİYOR, İNSANLARI BİR ARAYA GETİREREK ÜYELERİMİZİN EV SAHİBİ OLMASINI SAĞLIYOR.
Bunu gururla, saygıyla kamuoyuna duyuruyoruz.

Muzaffer KARADAĞ
Türkiye Kamu-Sen Sivas İl Temsilcisi
Türk Eğitim-Sen Sivas İl Başkanı

Yorum Yapın!

Yorum ekleyebilir veya sitenizden GERİ İZLEME yapabilirsiniz. Yorumlardan haberdar olmak için RSS sistemine kayıt olabilirsiniz.

Lütfen spam yorum yapmayınız!

Yorumlarda resminizin görünmesi için GRAVATAR sistemine kayıt olmalısınız. .