Anasayfa / Basın Açıklamaları / 1 Mayıs Basın Açıklaması (Egitim-İs Adana)

1 Mayıs Basın Açıklaması (Egitim-İs Adana)

BASINA VE KAMUOYUNA;

İşçiler, memurlar, emekliler, işsizler, yoksullar kadınlar, gençler, köylüler…Bugünlerde ülkemizin çok büyük ekonomik ve sosyal sorunlarla karşı karşıya olduğu bir gerçektir. ABD ve AB ülkemize emeğimizden ve bağımsızlığımızdan vazgeçmemizi dayatmaktadır. Son 6 yılı aşkın süredir AB uyum yasaları adı altında iktidarın işçimize, memurumuza, köylümüze, emeklimize ve öğrencimize verdiği zarar gün ışığı gibi ortadadır. İşsizlik çığ gibi büyürken açlık ve yoksulluk sınırından aşağı her gün binlerce insanımız yuvarlanmaktadır.

Sosyal güvencelerden mahrum, düşük ücretli personel çalıştırma modası yaygınlaşırken taşeronlaşma uygulamalarıyla mağduriyet artmaktadır.

Devleti küçültme politikası adı altında parasız eğitim, parasız sağlık anlayışından, sosyal güvencelerimizden kısacası sosyal devlet anlayışından çok hızlı bir şekilde uzaklaşmaktayız.

Ancak her şeye rağmen, biz emekçilerin içini 1 Mayıs emeğin bayramı coşkusu sarmıştır.

İşçiler, memurlar, emekliler, işsizler, yoksullar kadınlar, gençler, köylüler… Yoksulluk, açlık, işsizlik kader değil diyen inançlı insanlar, kriz fırsatçılığı yapıp bizi işimizden, ekmeğimizden edenlerin karşısında sımsıkı yumruk gibi durmanın zamanıdır. Sizleri gelecek güzel günleri olan inancımızla 1 Mayıs emeğin bayramını kitlesel emek coşkusuna dönüştürmeye davet ediyoruz.

1 Mayıs Cuma günü saat 14:00’da Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu alanına yoksulluğa, yolsuzluğa, hukuksuzluğa, paralı eğitim, paralı sağlığa, işsizliğe, sömürüye, faşizme ve sosyal güvencesizliğe karşı tek ses tek yürek olmaya davet ediyoruz. Gelin baharı ve birbirimizi miting alanında karşılayalım, geleceğimizi piknik mangallarında yakmayalım.

Barışa, emeğin kutsallığına, hukukun üstünlüğüne, tam bağımsız Türkiye’ye olan sarsılmaz inancımızla sizleri selamlıyor ve 1 Mayıs emek bayramına çağırıyoruz.

Yaşasın 1 Mayıs emeğin bayramı.

Basına ve kamuoyuna saygılarımızla.

Yönetim Kurulu Adına

İsa KAYADAN