Anasayfa / Basın Açıklamaları / 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü (Türk Eğitim-Sen Nevşehir )

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü (Türk Eğitim-Sen Nevşehir )

10 Ocak 1961’in 50.yıl dönümünde, gazetecilerin yetersiz kalan yasalardan doğan kimlik ve özlük sorunlarının giderilmesi konusunda hiçbir adımın atılmamış olmasını yadırgadığımızı bir kez daha vurguluyoruz.

Milletin sesi olan, turizmden eğitime kadar her alanda ülkemizin gerek yurt dışı gerekse de yurt içi bütün faaliyet alanlarında milletimizin sesi olan gazetecilerimiz yıllar geçmesine rağmen sorunlarına hiçbir hükümet tarafından destek bulamamış adeta sermayenin piyonu konumundaki hükümetlerce linç edilmeye çalışılmıştır.

Bugün iktidarda olan hükümetin bakanlarından milletvekillerine, milletvekillerinden il başkanlarına kadar herkes bugün yapmacık demeçler ile basın karşısına geçerek gazetecilerin günlerini kutlayacaktır.

Bugün asıl mesele; basın karşısına geçen yetkililerin söylemleri değil meclis kürsüsünde basın için verdiği yazılı ve sözlü soru önergeleri, yaptığı çalışmalar ve kazanımlardır.

Tüm bu duygu ve düşünceler ile tüm basın mensubu arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, Türk Eğitim-Sen camiasının basın camiasının her zaman yanında olduğunun bilinmesini isteriz.
Mustafa UĞUR
Türk Eğitim-Sen