Anasayfa / Basın Açıklamaları / 12 Eylül 2010 Halk Oylaması

12 Eylül 2010 Halk Oylaması

BİRLEŞİK KAMUİŞ ailesi olarak, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan referandumda HAYIR oyu kullanacağımızı, emekçiler başta olmak üzere ve toplumun diğer kesimlerinin de bu yönde davranmaları için mücadele edeceğimizi açıklamıştık.
Varlığını 12 Eylül darbesine borçlu işbirlikçi iktidarın, sözde 12 Eylül hukukunu demokratik bir zemine çekmek amacıyla dayattığı paketle ilgili görüşümüz nettir. Perdeleme amaçlı hükümlerle gerçek hedefi gizlenmeye çalışılan Anayasa değişiklik paketini reddediyoruz. Anayasa Mahkemesi’ni, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nu siyasi iktidarın güdümüne sokarak ülkeyi yandaş bir yargının elinde cehenneme dönüştürme hedefiyle hazırlanan paketin, kabul edilmemesi için bütün olanaklarımızla mücadele edeceğiz. Hesap verme korkusuyla dokunulmazlık zırhının arkasına gizlenenlerin, yargı bağımsızlığına yönelik saldırılarını göğüslemek için en geniş demokratik direnişi örgütleyeceğiz.

Son 8 yılda hayatı zehir olan, onuruyla oynanan milyonlarca emekçiyi ve halkımızı 12 Eylül’de sandık başında olmaya çağırıyoruz. Bizler, “sözde ilerici -bu süreçte net olarak tescil edileceği üzere- özde işbirlikçi, kıvırtmayı meziyet haline getiren emek yapılanmalarından farklı olarak; 12 Eylül günü, 12 Eylül faşizminin halkımızın başına bela ettiği totalitarizm özlemindeki gerici vurgun düzenine son vermek için sandık başında olacağız. AKP sivil darbesinin 12 Eylül Anayasasına “HAYIR” diyeceğiz.

Her şey bir yana bu pakete HAYIR oyu vermemiz için, salt milyonlarca kamu emekçisini aşağılayan, hor gören, onların onuruyla oynayan hükümlerine bakmak bile tek başına yeterlidir.
Kamu emekçileri olarak onlarca yıldır faşist darbe düzeninin lanetli kalıntılarını yok etmek için, hakkımız olan “grevli toplu sözleşmeli sendikal düzen” için mücadele ediyoruz. Bu büyük mücadele sonucunda ortaya çıkan büyük beklentiyle ilgili olarak paket bizlere ne sunuyor ? Grev hakkımız Anayasal düzeyde yasaklanıyor, milyonlarca emekçi ve bakmakla yükümlü olduğu yakınlarının kaderi, hükümetin atadığı ve “kararları yargı yoluna kapalı olan” bürokratların keyfine bırakılıyor. Hükümet adeta “alemi kör, milleti sersem sanıyor”.
Ey AKP, sen hangi yüzle emekçiden 12 Eylül’de EVET oyu istiyorsun ?
Emekçinin 12 Eylül’de sana yanıtı net :
12 Eylül’de; 12 Eylüllere, 12 Eylülcülere HAYIR!….
BİRLEŞİK KAMU İŞ ve birleşik kamu işi oluşturan Eğitim-İş, Birleşik Sağlık-İş, Birleşik Büro-İş, Kültür Sanat-İş ve Yerel-İş , Tarım Orman iş sendikaları her zaman doğrunun yanında yanlışın karşısında yer alarak, tüm baskılara rağmen, Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün bağımsızlıkçı ulusal birlikten yana aydınlık yolundan asla ayrılmayacağımızı saygıdeğer kamuoyuna tekrar ilan ediyoruz..

Mehmet BALIK
Antalya Eğitimiş Şube Başkanı