Anasayfa / Basın Açıklamaları / 2 temmuz 1993 Sivas katliamı (Samsun Eğitim İş)

2 temmuz 1993 Sivas katliamı (Samsun Eğitim İş)

2 temmuz 1993 Sivas katliamı, Cumhuriyet Devrimlerine karşı karanlık odaklarca yapılmış bir başkaldırı provasıydı. Aydınlarımızı yakanların ağzından ‘Cumhuriyet Sivas’ta kuruldu, Sivas’ta yıkacağız’ sloganı çıkması bir tesadüf değildi.
Ulusal Kurtuluş Savaşı ile çizilmiş olan sırırlarımızın içinde yer alan çok kültürlü yapıyı parçalamanın yolu, düşmanlık tohumlarını ekmekten geçmekteydi. Küresel güçlerin piyonları, asırlardır acıyı,sevgiyi ve ekmeğini paylaşmış bu topluluğu ayrıştırmanın en ağır provokasyonunu gerçekleştirdiler. İnsanlarımızı diri diri, naklen, televizyon karşısında yaktılar. Buna rağmen binlerce yıldır kenetlenmiş halkımızı birbirinden ayırmayı başaramadılar, bundan sonra da başaramayacaklar.

Değerli Basın Mensupları

Aradan geçen bunca yıla rağmen hala failleri belli cinayetin gerçek katillerinden hesap sorulamamasını üzüntü ile karşılıyoruz. Sorumluluk makamında oturanları biran önce gerçek katilleri ve azmettirenleri ortaya çıkarmaya ve bu noktada irade ortaya koymaya davet ediyoruz.
Madımak otelinin Kültür Bakanlığı tarafından alınarak müze haline dönüştürülme çabasını olumlu karşılıyoruz ama gerçek katiller bulunmadan ve arkasındaki güçler ortaya çıkarılmadan bunun tek başına yeterli olmadığını / olmayacağını da belirtmek istiyoruz.

Aydınlanma karşıtları her dönem çeşitli şekillerde ortaya çıkmışlardır.Bazen bu güçler işbirlikçi olmuşlar, bazen de iktidara gelip gaflet, delalet ve hatta hıyanet içinde olabilmişlerdir. İşte bu koşullarda bile yılmadan ve yorulmadan karanlıklarla mücadele etmeli, aydınlık yarınları birlikte kurmalıyız.

Unutmayalım, unutturmayalım, gözü dönmüş caniler Madımak Otelinin önünde Cumhuriyet Sivas’ta kuruldu Sivas’ta yıkılacak diye bağırmışlardı. Hedef oradaki 37 insanımızın şahsında Cumhuriyet’ ti. Cumhuriyetin kazanımlarıydı. Bugünkü hedef yine aynıdır. Bütün mazlum uluslara bağımsızlık örneği teşkil eden Türkiye Cumhuriyetidir. Ulusal bütünlüğümüzü ve bağımsızlığımızı yok etmek amacıyla; başta ayrılıkçı terör örgütü olmak üzere,dahili ve harici bedbahtlar,sivil örümceğin ağına takılmış, sözde sivil demokratik kitle örgütleri her alanda desteklenmekte, Sevr senaryolarıyla haritalar hazırlanmakta, yurtsever aydınlarımız cezaevlerine konulmaktadır. Gürcistan,Sudan,Malezya,Ukrayna ve özellikle Doğu Avrupa ülkelerinde gerçekleştirilen renkli devrimlerin benzerleri için ülkemizde yoğun çalışmalar sergilenmektedir.

Eğitim-İş Samsun Şubesi olarak şeriat özlemiyle, hayâsızca, Cumhuriyet Devrimlerine saldıranlara inat, onlara sahip çıkmanın inancı ve azmiyle ‘Cumhuriyeti Sivas’ta kurduk, sonsuza kadar yaşatacağız’ diyor,tüm ulusumuzu uyanık olmaya davet ediyor, 2 Temmuz 1993 te kaybettiğimiz canları saygıyla anıyoruz.
2 Temmuz 2010

Yeşim SOYSAL