Anasayfa / Basın Açıklamaları / 2010 Başöğretmenlik Onur Ödülü Sayın Şerafetdin Terzi’nin

2010 Başöğretmenlik Onur Ödülü Sayın Şerafetdin Terzi’nin

Anadolu Eğitim Sendikası’nın geleneksel hale getirdiği Başöğretmenlik Onur Ödülleri’nin 6.sı eğitime yaptığı büyük katkılar nedeniyle Sayın Şerafettin TERZİ’ ye verildi.

AES Eğitim ve Sosyal işler Genel Sekreteri Sayın Orhan DOĞRU’nun organize ettiği tören kültür ve sanat merkezi DÖSEM’de gerçekleşti. Ödül törenine Sayın TERZİ’nin ailesi, çalışma arkadaşları ve AES temsilcilerinin yanı sıra sivil toplum örgütlerinin temsilci ve yöneticileri katıldı.

AES Genel Sekreteri Sayın Serkan AVCI Tarafından yönetilen program, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ve şehit öğretmenlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Açılış Konuşması için kürsüye davet edilen AES Genel Başkanı Sayın Cansel GÜVEN öğretmenlik mesleğinin giderek itibarsızlaştırıldığına dikkat çekerek “24 Kasımlarda geçinemeyen, ek iş yapan öğretmen haberleriyle anılmaktan son derece rahatsızız” dedi. Yurttaş yetiştirme görevini üstlenen öğretmenlerin hakkının ücret sendikacılığıyla aranmaması gerektiğini söyleyen Güven “bu cumhuriyetin cefakar öğretmenleri her türlü ahval ve şerait içinde görevlerini layıkıyla yapmaya muktedirdir” şeklinde konuştu. Asıl sorunun kadrosuzlaştırma politikalarından kaynaklandığını belirten Güven, “içinde bulunduğumuz koşullarda mesleki onurumuzu da, özlük haklarımızı da korumak zorundayız” dedi.

AES Onur Kurulu tarafından 2010 Yılı Başöğretmeni olarak seçilen Sayın Şerafetdin TERZİ’nin özgeçmişine vurgu yapan GÜVEN; “öğretmenlikten emekli olunmayacağının gerçek bir örneği olan Sayın TERZİ; Eğitim Enstitülerinin yetiştirdiği nitelikli ve donanımlı öğretmen kuşağının saygın bir üyesidir” şeklinde konuştu.

Protokol Konuşmaları kapsamında söz olan Yenimahalle Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve BAGİAD Başkanı Sayın Bahri KÜPELİ, Eğitim tarihimize imza atmış İsmail Hakkı Tonguç ve arkadaşlarını anarken, Sayın Şerafetdin Terzi’nin örnek eğitimciliğine ve hala sürdürdüğü eğitim çalışmalarına övgüde bulunarak, kendisiyle arkadaş olmaktan gurur duyduğunu belirtti. Anadolu Eğitim Sendikasının 5 yıldır yürüttüğü sendikal duruşa ve çalışmalara da değinen KÜPELİ, başöğretmenlik onur ödülü vesilesiyle AES Genel Başkanı Sayın GÜVEN başta olmak üzere sendika onur kuruluna ve yönetimine teşekkür etti.

Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edilen 2010 Yılı Başöğretmeni Sayın Şerafetdin TERZİ, konuşması sırasında kendi özgeçmişine yer veren Sayın Güven’e teşekkürle “öğretmenlik mesleğinden asla emekli olunamayacağına” vurgu yaparak sözlerine başladı. Yurdun çeşitli köşelerinde öğretmen ve idareci olarak yürüttüğü görevinden duyduğu memnuniyeti belirten Sayın TERZİ, olanakları doğrultusunda hala öğrenciye ve okullara yönelik çalışmalar yapmaktan son derece mutlu olduğunu, son nefesine kadar bu çabayı gösterme kararlılığını sürdüreceğini söyledi. Üyesi bulunduğu sivil toplum kuruluşlarında da eğitim sekreterliği görevini tercih ediyor olmasını öğretmenliğin baki oluşuyla açıklayan TERZİ, kendisini bu özel ödüle layık bulan Anadolu Eğitim Sendikası’na ve bu törene katılan değerli konuklara teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Anadolu Eğitim Sendikası Sayın Cansel GÜVEN tarafından Sayın Şerefatdin TERZİ’ya takdim edilen 2010 Yılı Başöğretmenlik Onur Ödülü salon tarafından alkışlarla karşılandı.

Tören dolayısıyla düzenlenen kokteyle geçilmeden önce eğitim konulu haberleri ve eğitimcilerin sorunlarına gösterdiği duyarlılığı yüzünden Yenimahalle Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sayın Bahri KÜPELİ’ye AES Genel Başkanı Sayın Cansel GÜVEN tarafından bir teşekkür plaketi verildi.

AES/Basın