Anasayfa / Basın Açıklamaları / 2011 Şubat ta Atama Yapılsın – M.E.B Sözleşmeli Özür Durumu Yer Değiştirme Takvimini Açıklasın

Konu: Öğretmen Atamaları Hakkında
İlgi: 4688 Sayılı Kamu Çalışanları Sendikaları Kanunu
T.C
Milli Eğitim Bakanı
Sayın Nimet ÇUBUKÇU
10 Temmuz 2010 tarihinde yapılan KPSS’de başarı kaydetmiş öğretmen adaylarının birçoğu, bu sınavın iptal olması ve 31 Ekim 2010 tarihinde yenilenmesi üzerine aynı başarıyı gösterememiş ve Kasım-2010 öğretmen atamalarında öğretmen olarak atanabilmenin uzağında kalmışlardır. Bu durum, öğretmen olmayı bekleyen binlerce adayın mağduriyetine yol açmıştır.
Yakın zamanda kamuoyunda, söz konusu mağduriyetin nispeten çözümü olabilecek bir beklenti ortaya çıkmış ve Milli Eğitim Bakanlığı’na 30 bin kadrolu öğretmen atamasına ek olarak 10 bin kadronun daha verileceği konuşulmuştur. Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek’in basına yansıyan açıklamalarından yola çıkarak, 2010 yılı için ek 10 bin kadrolu öğretmen atamasına sıcak baktıkları şeklinde, öğretmen adaylarında bir algı oluşmuştur. Ancak bu algıyı doğrulayacak ve beklentileri karşılayacak resmi ve somut bir adım atılmış değildir.
Yukarıda izah olunan sebeplerden dolayı; Milli Eğitim Bakanlığı’na 2011 yılı için verilecek kadrolardan bir kısmı olan asgari 10 bin öğretmen kadrosunun Şubat-2011’de kullanmasını beklemekteyiz.
Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’ne göre, Ağustos ayı dışında öğretmenlerin ilk atama yoluyla göreve başlatılmaları mümkün değildir. Şubat-2011’de yapılacak atamalar için, söz konusu yönetmeliğe geçici bir madde konularak 2011 yılına mahsus Şubat ayında öğretmen ataması yapılması hususunda, gereğini arz ederim.

Cansel GÜVEN
Anadolu Eğitim Sendikası
Genel BAŞKANI

Konu: Sözleşmeli öğretmenlerin özür durumu yer değiştirme başvuruları hakkında
İlgi: 4688 Sayılı Kamu Çalışanları Sendikaları Kanunu

T.C
Milli Eğitim Bakanlığı
Personel Genel Müdürlüğü’ne

Genel Müdürlüğünüz tarafından 13-17 Eylül tarihlerinde gerçekleştirileceğini ilan ettiği ancak KPSS iptali sonucu ilk atamaların ertelenmesiyle ileri bir tarihe ertelenen “sözleşmeli öğretmenlerin özür durumu yer değiştirme” başvurularının acilen yapılması gerekmektedir.
06/12/2010 tarihinde sonuçlandırılacak kadrolu öğretmen atamalarını müteakip, boşalacak kadrolara öncelikli ve ivedi olarak sağlık, eş ve eğitim özrü bulunan sözleşmelilerin yerleştirilebilmesi için “sözleşmeli öğretmenlerin özür durumu yer değiştirme” takviminin derhal ilan edilmesi hususunda gereğini arz ederim.

Cansel Güven
Anadolu Eğitim Sendikası