Anasayfa / Basın Açıklamaları / 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI

Türk milletini tutsak etmeye,parçalayıp yutmaya Türkiye`de hayali devletler kurmaya yönelik yanlış hesapların Afyon`dan `dan, Kocatepe`den ve İzmir`den ve hatta yurdun dört bir yanından“Mehmetçik süngüsü ile döndüğü günün adı;30 Ağustos dır.”Mustafa Kemal Atatürk`ün önderliğinde kahramanlıklar ve fedakarlıklarla dolu kurtuluş Savaşı yokluk ve yoksulluk şartlarına rağmen büyük bir mücadele ile kazanıldığına dünya ve 30 Ağustos şahit olmuştur. 30 Ağustos, Türk milletinin bağımsızlığını savaş meydanlarında dünyaya tescil ettirmesidir. 30 Ağustos, Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlığı için en büyük gün dür.
Yüce Türk Milleti;30 Ağustos Zaferi ile şekillenmeye başlayan Dünyada şehit kanıyla çizdiği vatanına kavuşmuş olup.Bu yalnızca askeri bir mücadelenin sona ermesi değil, aynı zamanda bin yıllık Anadolu topraklarının vatan oluşumunun da değişmez tescilidir.
Bu Zaferin milli tarihimiz açısından önemi de budur. Bu zafer ile dönemin küresel güçlerinin emelleri boşa çıkmış olup, yaklaşık altı yüz yıl boyunca süregelen Türksüz bir Anadolu yaratma özlemleri de yarım kalmıştır.
Türk milletinin büyük fedakarlıklarla sağladığı barış, güven ve huzur ortamını el ele vererek bağrından çıkan ordusuyla bütünleşerek, tek bir yürek ve yumruk halinde birleşerek gösterdiği cesaret, kahramanlık ve vatan sevgisi, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluşunu sağlamış…Yükselişindeki en sağlam yapı taşlarından birisi olmuştur

30 Ağustos zaferini kutladığımız bu günde, bize bu zaferi armağan eden Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk`e ve silah arkadaşlarına, Türk milletinin varlığı ve bağımsızlığı için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman ecdadımızı saygı, minnet, şükran ve rahmetle bir kez daha anıyor,Türk milletinin Zafer bayramını kutluyorum.

Hayati KAYA
Hizmet sağlık-sen