Anasayfa / Basın Açıklamaları / 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Niğde Eğitim Sen

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Niğde Eğitim Sen

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Niğde Eğitim Sen in çağrısıyla Niğde Hükümet meydanında yapılan kitlesel basın açıklamasıyla kutlandı. Sendika binası önünde toplanan eğitim emekçileri “yaşasın 5 Ekim yaşasın eğitim sen” “yaşasın örgütlü mücadelemiz” “eğitimde güvencesiz çalıştırmaya hayır” sloganları eşliğinde yürüyüşe geçip, basın açıklamasının yapılacağı hükümet meydanında bekleyen Niğde Üniversitesi öğrencileriyle buluşup saat 17. 30 da Niğde Eğitim Sen pankartının arkasına geçerek basın metnini okudular.
Basın metnini okuyan Niğde eğitim Sen Başkanı Göksel Rıza Özkan’ın basın açıklaması sırasında kitle “Yaşasın örgütlü mücadelemiz, Yaşasın 5 Ekim Yaşasın Eğitim Sen, Öğretmenlik meleği onurumuzdur, İnsanca yaşam istiyoruz,Okular Öğretmensiz Öğretmenler İşsiz- kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganlarını atarak destek sundu.
Basın açıklamasının ardından toplanan kitle olaysız bir şekilde dağıldı.

Basın Metini: Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO tarafından 1994 yılında Dünya Öğretmenler Günü olarak ilan edilmiş bir gün olan 5 Ekim, bu tarihten itibaren her yıl dünya öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır.
5 Ekim öğretmenlerin örgütlü mücadelesi açısından önemli bir gün olarak kabul edilmekle birlikte, öğretmenlerin hak arama ve kazanılmış haklarını koruma mücadelesinin uluslar arası düzeyde yankılandığı bir gündür.
Sendikamız Eğitim Sen ve önceli olan örgütlülükleriyle ülkemizde ve dünyada öğretmenlik mesleğiyle ilgili tüm sorunların ortadan kaldırılması için kesintisiz mücadele vermiş, dünya da ve ülkemizde 1994 yılından buyana 5 Ekim Dünya Öğretmenler günü kutlamalarını sorunlarımızın çözümü noktasında bir mücadele günü, dayanışma günü olması yönünü de öne çıkartarak kutlaya gelmiştir.
Geçmiş yıllarda olduğu gibi Ülkemizdeki öğretmenler, her geçen yıl biraz daha zorlaşan ekonomik, demokratik ve mesleki sorunlarla 5 Ekim’i kutlamaktadır. Eğitimin ve eğitim emekçilerinin niteliğini olumsuz yönde etkileyen sorunların giderilmesi talebi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Dünya Öğretmenler Günü’nde öncelikli talebimizdir. İnsanca yaşayacak bir ücret tüm kamu emekçilerinin en doğal hakkı olduğu gibi biz öğretmenlerinde en doğal hakkıdır.
Bugüne kadar eğitim emekçilerinin yaşadığı sorunlar bütün boyutlarıyla tartışılmamış, yüz binlerce eğitim emekçisinin sosyal ve ekonomik sorunlarını çözmek yönünde yeterli ve gerekli adımlar atılmamıştır.
Yıllardır sadece yılın belli günlerinde “öğretmenliğin kutsallığından”, “onurlu bir meslek olduğundan” söz edilmektedir. Eğitimin ve eğitim emekçilerinin yıllardır içinde bulunduğu durum, dillerden düşürülmeyen öğretmenlik mesleğinin değerinin her geçen gün nasıl azaldığını göstermektedir.
Öğretmenler, yaptıkları işin doğası gereği kendilerini çok yönlü olarak yetiştirmek durumundadır. Ancak Türkiye’de ne öğretmenlerin, ne de yaptığı iş eğitim-öğretim işi olanların özellikle ekonomik bakımdan gerekli desteği bulduklarını söylememiz mümkün değildir.
Öğretmen sorunlarının çözüm üretileceği yerde her yıl katlanarak büyümesi, eğitim emekçilerinin çalışma koşullarını, öğretmenlerin yaşamını ve genel olarak eğitimin niteliğini olumsuz etkilemeyi sürdürmektedir. İçinde bulunduğumuz bütün olumsuz koşullara karşın bizler, öğretmenlik mesleğinin omuzlarındaki görünmez halelerin yere düşmemesi ve meslek onurunun gereği olarak görevimizi en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz.
Son yıllarda ivme kazanan eğitimin paralı hale getirilmesi girişimlerine karşı, eğitimde yaşanan her türlü ırkçı, ayrımcı uygulamaya ve eğitimi gericileştirmeyi hedefleyen her adımın karşısında durmaya, eğitim hakkının herkes için eşit koşullarda hayata geçirilmesi için mücadele etmeyi sürdüreceğiz.
Eğitim Sen olarak, tüm öğretmenlerimizin, eğitim ve bilim emekçilerinin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü kutluyor, eğitim ve bilim emekçilerini daha iyi çalışma ve yaşama koşulları ve daha aydınlık bir gelecek için birlik olmaya ve sendikamızla birlikte örgütlü mücadeleye çağırıyoruz.