Anasayfa / Basın Açıklamaları / 5. YILIMIZ! Eğitim İş Adana

5. YILIMIZ! Eğitim İş Adana

17 Ekim 2005 tarihinde emek mücadelesinde küllerinden yeniden doğan Eğitim İş, bugün 5. Yılını kutluyor. Eğitim ve Bilim Emekçilerinin, emek mücadelesindeki sözcüsü olacağını ilk günden itibaren haykıran Eğitim İş; inancından hiçbir şey kaybetmeden her alanda mücadelesine devam etmektedir.

Eğitim İş; Türkiye’nin dört bir yanında “Türkiye Cumhuriyeti’ni, Atatürk Devrimleri’ni, emperyalizme karşı başkaldırıyı, kuşatılmaya çalışılan ülkemizin üniter yapısının kutsallığını, çağdaş ve bilimsel eğitime olan inancını, emeğin kutsallığını; sadece öğretmenlerin değil, tüm eğitim çalışanlarının haklarının kutsal ve vazgeçilmez olduğunu” geçen beş yıllık süreçte inançla savunmuş ve savunmaya da devam edecektir.

17 Ekim 2005’te; ırkçılığa, gericiliğe ve bölücülüğe karşı sonuna kadar mücadele edeceğini, hiçbir siyasi ve toplumsal baskının altında ezilmeyeceğini “birilerinin arka bahçesi ve yandaşı olmayacağını”, sadece Atatürk Devrimleri’nden, Cumhuriyet’ten ve emeğin kutsallığından yana taraf olacağını taahhüt eden Eğitim İş, bu uğurda yakılan çoban ateşlerini gün geçtikçe çoğaltmaktadır.

Eğitim İş; kamu çalışanlarının sendikal mücadelesinin içine düştüğü krizi aşabilme yeteneğine ve kararlığına sahip olduğunu geçen 5 yıllık süreçte ispatlamış ve kamuoyundan hak ettiği desteği alarak bugünlere gelebilmiştir.

Eğitim İş; emek mücadelesini hak ettiği yere mutlaka ulaştırarak eğitim çalışanlarından aldığı güçle kuruluş felsefesi ışığında onurlu mücadelesini sürdürecektir. Bu doğrultuda grevli ve toplu sözleşmeli sendika hakkı mücadelesine devam ederek Eğitim işkolunda yetkili sendika olma hedefine ulaşacaktır.

YAŞASIN GREVLİ TOPLU SÖZLEŞMELİ SENDİKA MÜCADELEMİZ!

YAŞASIN EĞİTİM İŞ!

Eğitim İş Adana Şube Yönetim Kurulu Adına

İsa KAYADAN

Şube Başkanı

Not: 5. Yıl kutlama etkinlikliğimiz 23 Ekim 2010 tarihinde, Saat: 19.00’da yapılacaktır.
İrtibat: 0 506 608 68 72