Anasayfa / Basın Açıklamaları / 7 KATLI YAŞ PASTA

7 KATLI YAŞ PASTA

Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun, sözleşmeli öğretmenlere verdiği ancak tutmadığı kadro sözünün 502. gününü 7 KATLI YAŞ PASTA KESEREK kutladı.Türk Eğitim-Sen’in Milli Eğitim Bakanlığı önünde yaptığı yaş pastalı protesto eylemine; Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu, Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türk Emekli-Sen Genel Başkanı Osman Özdemir, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların yöneticileri ve İlksan Başkanı Tuncer Yılmaz da katıldı. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’yla ilgili karikatürlerin de yer aldığı eylemde, kadro sözünün yerine getirilmesini isteyen sözleşmeli öğretmenler, “Sayın Bakan söz verdin, sözünü tut”, “Sözleşmeli Köleliğe Hayır”, “Yeter artık susmayacağız” ve “502. gün” yazılı dövizler taşıdı.

Yaş pasta eyleminde Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk önemli açıklamalar yaptı. Genel Başkan İsmail Koncuk, 70 bin sözleşmeli öğretmenin kadro beklediklerini ifade ederek, “Bugün burada 502 gün önce verdiği sözü hala yerine getirmeyen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya sözünü hatırlatmak için bulunuyoruz” dedi. Adaletsiz uygulamalarla eğitimde eşitsizliklerin yaşandığını söyleyen Koncuk, “Bir eğitim kurumunda aynı işi yapan, aynı üniversiteden mezun olmuş, aynı öğretmenler odasında oturan dertleri, tasaları sevinçleri aynı olması gereken insanlar arasına sözleşmelilik zehrini sokanları ve öğretmenleri, memurları sözleşmeli, kadrolu diye farklı hukuki normlara ayıranları şiddetle ve nefretle kınıyorum. Bakan Çubukçu’yu 502 gün önce ziyaret ettiğimizde bize ‘sözleşmeli öğretmenlik uygulaması büyük bir hatadır, çocuklara büyük acı veriliyor. Artık sözleşmeli öğretmen ataması yapmayacağız’ dedi. Bu görüşlerini de kamuoyu ile paylaşmam için izin verdi. Ancak aradan geçen zamana karşı Bakan Çubukçu sözünü yerine getirmedi. Bugün Çubukçu’nun sözünü unutturmamak için buraya geldik. Bu koltuklar gelip geçici. Önemli olan o koltuklara oturduğun sürece iyi bir isim bırakmaktır. Sözleşmeli öğretmenler sizi söz verip yerine getirmeyen bir bakan olarak hatırlayacak. Verdiğin sözü tutamıyorsan o koltukta da oturmayacaksın. Sözüm unutulur diye düşünme bu sözünü tutmadığın sürece o koltuk sana iğneli fıçı olacak. Ya sözünü tut ya da istifa et” dedi. “Sözümüz sadece Çubukçu’ya değil, onu Milli Eğitim Bakanı yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve tüm kabine üyelerinededir” diyen Koncuk’un konuşması sırasında ”Çubukçu, istifa”, “Çalışanları bu hale getirenler utansın” şeklinde sloganlar atıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da göndermede bulunun Koncuk, “seçim meydanlarında, referandumda ve her fırsatta hukukun üstünlüğünden bahseden Sayın Başbakanın kulaları çınlasın. Sayın Başbakan; senin öğretmenlerin, senin memurun farklı hukuki normlara tabiyken, insan hakkı ihlalleriyle dolu uygulamalarla karşı karşıya iken, hangi hukukun üstünlüğünden bahsediyorsun Sayın Başbakan?” dedi.

Koncuk, konuşmasının ardından yedi katlı pastayı keserek, sözleşmeli öğretmenlere ve basın mensuplarına dağıttı. Pastanın kesilmesi sırasında siyah kağıtlardan yapılan konfetiler de havaya atıldı.