Anasayfa / Basın Açıklamaları / 76. MADDE ATAMALARININ İPTALİ İÇİN DAVA AÇTIK

76. MADDE ATAMALARININ İPTALİ İÇİN DAVA AÇTIK

AKP’nin sevk ve idaresi altındaki MEB, eğitim kurumları yöneticiliklerinin “ehil” isimlere değil, “yandaş” isimlere teslim etme inadını sürdürmektedir. Bu militarist anlayış, ektiği günah tohumlarının hasatını, birkaç gün önce açıklanan üniversite sınav sonuçlarında ortaya çıkan iflas tablosuyla biçmiştir. “Millet” kavramını dilinden düşürmeyen AKP’nin kendisini iktidara taşıyan milleti ne hale getirmeye çalıştığı, ortaya çıkan kahredici tablodan net olarak ortaya çıkmıştır.Kamuoyunun ve işkolumuzun yakından izlediği üzere, hukuk devleti açısından son derece yakışıksız bir görüntü arzeden bu hukuk dışı kadrolaşma saldırısına karşı yaptığı bütün hukuki girişimler öncesinde Bakanlığı sorumlu davranmaya davet ederek; eğitim kurumlarını kaosa sokacak, işkolunda çalışma barışını bozacak yaklaşımlara son verilmesini talep etmiş ve dayatmalara “kesinlikle” izin verilmeyeceğini ifade etmiştir. Bakanlık bu çağrılarımıza her defasında kulak tıkamış, ancak kafasını yargı duvarına çarpmaktan da kurtulamamıştır.

Bu olumsuz görüntüye, Hüseyin ÇELİK sonrasında göreve gelen ve aynı zamanda hukukçu olan Sayın Nimet ÇUBUKÇU’nun son vermesi umut ederken, geldiğimiz nokta beklentimizin fazlasıyla iyimser bir yaklaşım olduğunu göstermiştir. Anlaşılan o ki, kendisinden Hüseyin ÇELİK yönetiminin açtığı yaraları kapatması beklenen Sayın Bakan, Hüseyin ÇELİK’in işlediği günahlara “ortak” olma yolunu seçmiştir.

Yeni hukukçu Bakan, Hüseyin ÇELİK’İN işkoluna giderayak attığı 76. madde kazığını hukuka uygun(!) bulmuştur.

Sendikamız, boş eğitim kurumları yöneticiliklerinin, “kanuna karşı hile” yapılmak suretiyle, 657 sayılı kanunun 76. maddesi uygulamasıyla doldurulmasına izin vermeyeceğini deklare etmişti.

Gelinen nokta “sözün bittiği” yerdir.

Eğitim kurumları yöneticiliklerine, boş kadroların ilan edilerek toplanan talepler sonrasında “ehil” olan kimselerin atamasının yapılması gerekirken; hukuka aykırı olarak 657 sayılı kanunun 76. maddesine dayanılarak yapılan atamaların tamamının iptali amacıyla Danıştay’a dava açtık.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Yüksel ADIBELLİ
Genel Başkan