Anasayfa / Basın Açıklamaları / Adalet İstiyoruz sadece ADALET (SAĞLIK-SEN ANKARA)

Adalet İstiyoruz sadece ADALET (SAĞLIK-SEN ANKARA)

TBMM Vekil İmamlara Kadro verdi.Haberin özeti aşağıya çıkartılmıştır. Vekil imamlara kadro müjdesi 2005 yılından bu yana 6 ay süreyle vekil imamlık yapanlara kadro imkanı geliyor. Sayıları 2 bin ila 4 bin arasında olan vekil imamların, tasarı yasalaşır yasalaşmaz 6 ay içinde müracaat etmeleri gerekiyor.

TBMM Genel Kurulu’nda Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın görüşmelerine başlandı. Tasarıya eklenecek önergeyle 2005 yılından sonra 6 ay vekil imamlık yapan bütün imamlara kadro verilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasa- rısı görüşmeleri dün Meclis’te başladı. Diyanet’ten Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik TBMM’de yaptığı konuşmada, vekil imamlara kadro verileceğini açıkladı. Konunun ilgili komisyonda tartışıldığını belirten Çelik, “Vekil imamların kadroya alınmasıyla ilgili talepte bulunuldu. 2005 yılından sonra 6 aylık bir süre vekil imamlık yapmış din görevlilerimiz, 6 aylık süre içsinde yapacakları müracaatlar neticesinde böyle bir imkânı yüce Meclisin kabul etmesi hâlinde kavuşacaklar” diye konuştu. 2005 yılından bu yana vekil imamlık yapmış olan imamların sayısının 2 bin ile 4 bin arasında olması bekleniyor.

Görüldüğü üzere Sağlık Bakanlığı Diyanet kadar olamamıştır. Diyanet vekillerine bile kadro alırken, Sağlık Bakanlığı hala sözleşmeli personel almaktadır. Hadi bunuda geçtik çalıştırdığı vekil Ebe Hemşireleri sözleşmeli bile yapamamıştır.

Adalet anlayışlarını taktirlerinize bırakıyoruz..

Sağlık-Sen 1 Nolu Şube Basın Bürosu