Anasayfa / Basın Açıklamaları / AİLE HEKİMLERİ DERNEKLERİ FEDERASYONU YÖNETİM KURULU

AİLE HEKİMLERİ DERNEKLERİ FEDERASYONU YÖNETİM KURULU

Memleketimizde …2005 yılında başlayıp, ..69 ilde devam eden Aile Hekimliği uygulamasının İstanbul’da uygulanmaya başladığı 1 kasım 2010 tarihinden sonra Kamuoyunu Doğru Bilgilendirmek için bazı açıklamaların net bir dille yeniden yapılması kaçınılmaz olmuştur. 2005 Senesinden bugüne, aile hekimlerinin hizmet sunduğu kitle giderek artmış ve bugün itibariyle 44.600.000 kişi ailehekimliği uygulamasından faydalanmaktadır. Bu süreçte , 13588… adet Aile Hekimi görev yapmış ve halkın memnuniyet dönüşü defalarca yapılan memnuniyet anketleriyle pek çok ortamda dile getirilmiştir. Nedendir bilinmez İstanbul geçiş süreci sonrası özellikle Aile Hekimi olarak görev yapan doktorları ağır cümleler ile eleştiren yazılara rastlanmaktadır. Bu yazılar içinde gerek hasta sayısı gerek doktorların eğitimi, gerek ihtisas alanları gibi çok farklı ancak Kamuoyunun sağlığını sorumluluk edinmiş doktorlarımız, acımasız bir dille ve maalesef eksik bilgi ile eleştirilmiş, eleştirilmeye devam etmektedir. Bu nedenle aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu doğmuştur.

“Türkiye de sağlık hizmetlerinin üç basamaktan oluştuğunu; birinci basamakta verilmesi gereken hizmetlerin tamamı artık aile hekimlerince verildiği herkes tarafından bilinmektedir. Halen hizmet vermekte olan birinci basamaktan sorumlu Aile Hekimleri, altı yıllık tıp eğitimi sonrasında bugüne kadar ülkemizdeki acil servislerde, 112 acil birimlerinde, yoğun bakımlarda, adli tabiplikte, verem savaş dispanserlerinde ve diyaliz gibi özel ünitelerde dal hizmeti vermelerinin yanı sıra; sağlık ocağı sistemi kurulduğu günden itibaren halkımıza yönelik koruyucu sağlık hizmetleri ki bunlar hamile takibi ve aşılaması, bebek ve çocuk takibi ve aşılaması,tedavi hizmetleri vermiş, vermeye devam etmektedir. 10 Günlük eğitim diyerek belirtilen konu hiç şüphesiz yukarıdaki deneyimleri değil “UYUM VE ORYANTASYON” eğitimi anlamında Hekim’in yeni sistemdeki görev ve sorumluluklarını anlatan daha çok “İDARİ” bir eğitimdir.

AHEF olarak ÖZLÜK haklarımız, Kamuoyu önündeki Duruşumuz, Halkın gözünde AİLE HEKİMİNİ küçük düşürücü ibareler vb. Her türlü eksik bilgiye dayalı olumsuz yaklaşımları Hukuksal Süreç ile takip altına alacağımızı saygıyla belirtiriz.

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR.

AİLE HEKİMLERİ DERNEKLERİ FEDERASYONU
YÖNETİM KURULU

Yeni atanan öğretmenlerden istenecek belgeler