Anasayfa / Basın Açıklamaları / AKP KADROLAŞMASI TÜM KAMU İŞKOLLARINDA HIZLA DEVAM EDİYOR, BASKILAR, SORUŞTURMALAR VE SÜRGÜNLER ARTIYOR.

Bilindiği üzere, KESK’in tarihi Türkiye’deki kamu emekçilerinin grevli toplu İş sözleşmeli sendikal hak mücadelesinin de tarihidir. KESK’e bağlı sendikaların Üye ve yöneticileri; mücadele tarihimiz boyunca kamu emekçilerinin eşitlik, özgürlük, adalet, barış ve kardeşlik mücadelesi nedeniyle bedeller ödemiş, cezalandırılmış, sürgüne gönderilmiş, coplanmış, tartaklanmış, mahkemelere çıkartılmıştır.

Grev ve toplu iş sözleşmesi hakkını elde etmek için yaklaşık olarak 20 yıldır alanlarda ve işyerlerinde kararlı ve direngen mücadelesini sürdüren KESK’e bağlı sendikalara yönelik olarak çeşitli karalama kampanyaları düzenlenmiş, baskılar, idari soruşturmalar, adli kovuşturmalar, sürgünler, gözaltılar ve tutuklamalar yoluyla haklı ve meşru mücadelemiz engellenmeye çalışılmıştır.

Demokratikleşme vaatleriyle işbaşına gelen AKP Hükümeti döneminde de KESK’e bağlı sendikaların üye ve yöneticileri açısından değişen bir şey olmamış, baskı, sürgün ve cezalandırma politikaları terk edilmemiş, aksine, daha da katmerli bir hale getirilmiş bulunmaktadır.

AKP İktidarının tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarında olduğu gibi Tapu Sicil Müdürlüklerinde kadrolaşma faaliyetleri baş döndürücü bir süratle devam ettiği görülmektedir.

Aladağ Tapu Sicil Müdürlüğüne personel ihtiyacı olduğu nedeniyle, Seyhan Tapu Sicil Müdürlüğünde görevli arkadaşımız KESK’e bağlı sendikanın Yapı Yol Sen İl Temsilcisi A. Murat VURAL bir ay geçici görevle sürgün edildi. Sürgün edilen arkadaşımızın yerine ise Aladağ Tapu Sicil Müdürlüğünde görevli ve Memur Sen üyesi müdür yardımcısı süresiz geçici görevle Seyhan Tapu Sicil Müdürlüğüne atanmıştır.

Memur Sen’e üye olmayanlar sürgün olmakla tehdit edilmekte, üye olmaları takdirde sürgün edilmeyecekleri ve korunacakları söylenerek insanlar zorla tehditle Memur Sen üyesi yapılmaktadır.

Yapı Yol Sen Adana İl Temsilcisi kasten sürgün edilmekte böylece üyeler üzerinde korku imparatorluğu kurulmaya çalışılmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Bölge Müdürü eliyle İmamoğlu Tapu Sicil Memurluğundaki arkadaşımızda aynı yollarla sürgün edilmişlerdir. Karataş, Samandağ, Mersin, Ceyhan v.b. Tapu Sicil Müdürlüklerinde de sürgünler tayinler ve geçici görevlendirmeler yapılmıştır. Bu işkolunda sürgünler nedense sadece Yapı Yol Sen üyelerine yapılmaktadır.

Sendikal faaliyetlerin engellenmemesi konusunda, Başbakanlık tarafından, 06.06.2002 tarih ve 2002/17 sayılı, 12.6.2003 tarih ve 2003/37 sayılı, 02.06.2005 tarih ve 2005/14 sayılı 30 Ocak 2010 tarih ve 2010/2 Sayılı Başbakanlık genelgelerine de aykırı davranılarak KESK üyelerine baskı yapılıp, sürgüne gönderiliyor.

4686 sayılı sendikalar kanununda SENDİKA ÜYELERİNİN VE YÖNETİCİLERİNİN GÜVENCESİ başlıklı bölümde;

Madde 18 – (Değişik madde: 24/06/2004 – 5198 S.K./3. md.)
“… Kamu işvereni, işyeri sendika temsilcisi ile sendika ve sendika şube yöneticilerinin işyerini haklı bir sebep olmadıkça ve sebebini açık ve kesin şekilde belirtmedikçe değiştiremez.” Hükmü yer almaktadır.

Bilinmelidir ki; bir emek örgütü, bir sınıf örgütü ve bir mücadele örgütü olan sendikamız KESK ve Yapı Yol Sen bu konunun takipçisi olmaya ve bu AKP kadrolaşmasını kamuoyu gündeminden düşürmemeye devam edecektir. Çünkü “Susmak Onaylamaktır”!

İktidarın, sendikal örgütlenmemize yönelik baskıcı ve otoriter tavırları karşısında yılmayacağımızdan ve bu saldırılar karşısında mücadeleyi yükselteceğimizden kimsenin ve hiçbir kesimin kuşkusu olmamalıdır. Saygılarımızla. 27.10.2010

BASKILAR DURDURULSUN, SÜRGÜNLER CEZALAR GERİ ALINSIN!

KESK Adana Şubeler Platformu adına

Güven BOĞA