Anasayfa / Basın Açıklamaları / Anadolu Eğitim Sendikası Öğretmen Sorunları Raporumuzu 24 Kasım’da Bakanımıza Sunacağız

Her yıl hamasi nutuklarla geçiştirilen 24 Kasım Öğretmenler günü, öğretmen sorunlarının tartışılacağı, çözümler aranacağı bir gündür. 15 Ekim Tarihinde başlattığımız “Öğretmen Sorunları Anketi” sonuçlarından oluşan raporumuzu, sorunların muhatabı olan Mlli Eğitim Bakanımıza ulaştırmak üzere 24 Kasım 2010 Çarşamba Günü Milli Eğitim Bakanlığı’nda olacağız.
*anketimiz:

Randevu Talebi:

Konu: “Öğretmen Sorunları Anketi” ve randevu talebimiz

T.C.

Milli Eğitim Bakanı

Sayın Nimet Çubukçu

24 Kasımlar Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenlik unvanını kabul ederek mesleğimizi taçlandırdığı 1928 yılından beri onurlandırıldığımız tarihler olarak süregelmiştir. 2010 Yılı 24 Kasım’ına gelindiğinde mesleğimize dair sorunların artarak sürdüğünü görmekteyiz. Sendika Bilim Kurulumuz tarafından atama, özlük hakları, sosyo-ekonomik koşullara dair sorunların net bir şekilde yerinde tespit edilmesi ve çözüm üretme amacıyla hazırlanan anketimiz 15 Ekim 2010 Tarihinden itibaren 81 ilde binlerce öğretmenize uygulanmıştır.

Öğretmenler gününün yalnızca nutuklar atılan bir kutlama günü olmaktan çıkarılıp, mesleki sorunların tartışılıp çözülmesine vesile olmasının gerekliliğine inanıyoruz. Bu özel günü öğretmenlerimiz için daha umutlu kılmak amacıyla İlgili anket sonuçlarını analiz eden raporumuzu 24 KASIM 2010 Çarşamba günü bizzat şahsınıza sunmak istiyoruz.

24 KASIM 2010 Çarşamba günü için heyetimize randevu vermeniz hususunu takdirlerinize arz ederiz.

Cansel GÜVEN

Genel Başkan