Anasayfa / Basın Açıklamaları / ANTALYA ŞUBESİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ

ANTALYA ŞUBESİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ

21 Mart 2010 Günün Eğitim İş eğitim iş olağan üstü kongresi sonucu oluşan yeni yönetim kurulumuz 24 Mart 2010 Perşembe günü görev dağılımını yaparak yeni yönetim kurulumuz çalışmalarına başlamıştır. Buna göre ;

Şube Başkanı Mehmet BALIK (05058725677)

Şube Sekreterliğine Ulaş KARTAL (5054036115)

Şube Mali Sekreterliğine Ramazan AZITEPE (5052774747)

Şube Örgütlenme Sekreterliğine Bora ÖZASLAN (5055615718)

Şube Eğitim Sekreterliğine A.Hilmi KANCI (5446216794)

Şube Özlük Hukuk Sekreterliğine Ahmet ÖZKAN (5069267922)

Şube Basın Yayın Ve TİS Sekreterliğine Devrim ÖZADA(5053806347)

Gelmişlerdir.
Cumhuriyetin kazanımları ve Atatürk’ten devrimlerinin tamamıyla unutturmak tek parti veya sabit bir düşünce diktasının inşa edilmeye çalışıldığı bir dönemden geçiyoruz.
Ergenekon, Balyoz,… dalgaları yetmiyordu, Asılsız suikast iddiaları ile ülkemiz çalkalandırılıyor, düzmece olduğu ortaya çıkınca da üstü kapatıldı. Böyle bir süreçte eğitim iş olarak çalışmalarımıza hiç ara vermeden tüm hızıyla devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin kurumlarını yıkmak kazanımlarını yok etmek için sürdürülen planlı saldırılara karşı mücadelemiz devam edecektir.
Eğitim iş Antalya şubesi olarak Atatürkçü, antiemperyalist ve devrimci duruşumuzdan asla ödün vermeyeceğiz.

Başta milli eğitim ve sağlık alanındaki uygulamalara okullarımızda öğretim birliğini yok etmeye yönelik çalışmalara, öğretmeni uzman öğretmen, başöğretmen diye sınıflandırarak bu da yetmezmiş gibi ücretli, sözleşmeli, 4c li, 4b li gibi gruplara ayırarak mevcut haklarımızı da elimizden alma çabaları sonuçsuz kalacaktır. AKP iktidarının sağlıkta reform yapıyorum diyerek hastanelerimizi özeleştirilmesine ve sınıflandırılmasına karşı mücadelemiz sürecektir.
Çalışmaları sürdürülen yeni anayasa aldatmacasıyla var olan haklarımızda elimizden alınarak tüm eğitim çalışanlarını sözleşmeli yapılmak istenmektedir.

Akp hükümeti;

Anayasa değişiklik paketinde yer alan toplu sözleşme kavramını sanki bir lütufmuş gibi göstermektedir. Oysa anayasanın 90. maddesinde kapsamında imzalanan İLO sözleşmeleri zaten kamu iş görenlerine toplu sözleşme ve grev hakkı vermektedir. Burada ki asıl hedef 657 sayılı devlet memurluğunu ortadan kaldırmak istenmektedir

Yani iş güvencesi yok edilmektedir. Birleşik kamu iş konfederasyonu ve Eğitim iş sendikası olarak, AKP’nin asıl amacının anayasanın değiştirilemez maddelerinin değiştirilmesi olduğunu biliyoruz. Bu nedenle, değişim ve yenilik aldatmacalarıyla yapılacak anayasa taslak paketine de hayır diyoruz.

EĞİTİM İŞ ANTALYA ŞUBESİ