Anasayfa / Basın Açıklamaları / Atatürk’ü Ölümünün 72. Yılında Saygıyla Anıyoruz

Atatürk’ü Ölümünün 72. Yılında Saygıyla Anıyoruz

Eğitim Sen Kırşehir Şube Başkanı Fevzi KILINÇ Atatürk’ün ölüm Yıl Dönümü Nedeniyle Açıklama Yaptı. Ulusal Kurtuluş Savaşımızının önderi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 72. Yılında saygıyla anıyoruz.

Bugün 10 Kasım 2010. Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 72. yıldönümü.

Atatürk’ü ölümünün 72. yılında Saygıyla Anıyoruz Ulusal Kurtuluş Savaşının önderi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün üzerinden 72. yıl geçti.

Atatürk’ün ölümünden bu yana Dünya üzerinden eksik olmayan gerginlikler, çatışma ve savaşlar, O’nu doğru zeminde anlamanın ve onun “yurtta barış, dünyada barış” anlayışına uygun tutum almanın ne kadar doğru ve her dönem güncel bir gereklilik olduğunu bir kez daha gösteriyor.Kısa süren yaşamına ülkeyi ve ulusu kurtarmayı cumhuriyeti kurmayı,padişahlık ve halifeliği kaldırmayı,aydınlanmak için gerekli olan birçok devrimi yapmayı sığdıran Atatürk’ü yaşamımızın her alanında arıyoruz.

Geride kalan 72 yılda, Cumhuriyet’in kazanımlarının aşınması sürecinin en önemli işaretleri, bilimsel ve laik eğitime yönelik tehditlerin giderek artması; eğitimde kamusal, laik ve bilimsellik ilkelerinin yıldan yıla geriletilmesidir.

Eğitim Sen yurtta ve dünyada barışı savunan, Atatürk’ün Cumhuriyet mirasını sahiplenmekte; eğitimde ve bilimde gerici yaklaşımların yeniden egemen kılınmak istendiği günümüz koşullarında, aydınlanmadan ve bilimden yana tutumuyla öncü rol oynamış olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anmaktadır. Fevzi KILINÇ

Eğitim Sen Kırşehir Şube Başkanı