Anasayfa / Basın Açıklamaları / BAKÜ’YE SELAM, SORUNLU EĞİTİME DEVAM

BAKÜ’YE SELAM, SORUNLU EĞİTİME DEVAM

Eğitim camiası olarak 2009-2010 eğitim – öğretim yılı 1. Dönem sürecini tamamlamış bulunmaktayız. Yarıyıl tatilimize ne yazık ki yine sıkıntılarla giriyoruz.Yönetici atamaları sorunun sürmesi, ataması yapılmayan yüzbinlerce öğretmenin varlığı, sözleşmeli öğretmenlere verilen kadro sözünün tutulmaması, artarak süren il emri mağduriyeti gibi sorunlar tatil sevinci yaşamamıza engeldir.

Bu öğretim yılının ilk yarısında eğitim çalışanlarına yönelik ekonomik ve özlük haklarına yönelik elle tutulur hiçbir gelişme görülmemiştir. E-okul tam bir fiyasko olup, okul yöneticilerimizi sabahlara kadar karne basımı için nöbette tutmuştur. Bu fedakar arkadaşlarımıza emeklerine karşılık bir ek ders ücretinin tazminat olarak verilmesi gerekir. Teknolojik bir devrim olarak pazarlanan e-okul, çağımızın gereği ve zaten sunulması gereken bir hizmettir. Bu hizmetin sürekli kesintiye uğraması, personel bilgilerinin, başvuru sayfalarının hata vermesi, şaibelere de yol açmaktadır. Bakanlık Bilişim Teknolojileri Genel Müdürü’nün bu aksaklıklardan doğrudan sorumlu olduğunu ve istifa etmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Bugün karne heyecanı yaşayamayan, başarı belgelerini alamayan onbinlerce öğrencinin ve çaresiz okul yöneticilerimizin vebali bakanlığın boynundayken, Sayın Bakanımızın Bakü’de karne dağıtmasının gerekçesini anlayamıyoruz. Karneyi bakan elinden almak, yarı yılı değerlendirmek için Baküye mi gideceğiz? Ülkemizde 81 il ve 15 milyon öğrenci dururken, yarıyılı Bakü’de bitirmenin haklı bir gerekçesi olamaz. Sayın Çubukçu’yu açılışlarda başbakanın yanında görmek eğitim camiasına artık yetmemektedir. Haklı taleplerden, haykırışlardan ve sorunlardan kaçmak, kurtulmak anlamına gelmez. Kendisinin Milli Eğitim Bakanlığı’na intibak etmesi için gösterilen sabrın sonu görünmüştür.

Eğitim sistemimizin lokomotifi sayılan Talim Terbiye Kurulu yaklaşık 2 yıldır vekaletle yönetilirken, yeni dersler icat edilmiş durumdadır. Bizi kim talim, kim terbiye ediyor bilmiyoruz. Yeni yarı yıla yeni kaygılarla giriyoruz.

Yaşadığımız sorunların nedenleri üzerinde birçok yorum getirmek mümkündür. Anadolu Eğitim Sendikası olarak, çözüme odaklanmak gayesindeyiz. Bu noktada üzerimize düşen sorumluluğu almayı ve çözüme yönelik çalışmalara katılmayı taahhüt ediyor, 2. Yarı yılın öğrenci, öğretmen ve velilerimiz için daha güzel geçmesini diliyoruz.

Anadolu Eğitim Sendikası

Merkez Yönetim Kurulu ve Temsilcilikleri adına