Anasayfa / Basın Açıklamaları / BAŞÖĞRETMENİMİZ ATATÜRK’ÜN YOLUNDAYIZ!

BAŞÖĞRETMENİMİZ ATATÜRK’ÜN YOLUNDAYIZ!

Cumhuriyetimizin ilanı ile birlikte başlayan devrimlerimizin başında Tevhidi Tedrisat Kanunu gelmektedir. Böylece 3 Mart 1924’te eğitim öğretim birliği sağlanmış oldu. 1 Kasım 1928’de Mustafa Kemal ATATÜRK, harf devrimini gerçekleştirerek ulus devletimizin temel direklerinden birini daha ayağa kaldırmıştır. Bizzat kendisinin oluşturduğu yeni Türk Alfabesini, kara tahtanın başına geçip Türk Ulusuna öğretmek için karış karış Anadolu’yu gezmiştir.
Bunun üzerine 11.11.1928 tarihinde dönemin Bakanlar Kurulu, Mustafa Kemal ATATÜRK’e “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” unvanını vermiş,24 Kasım 1928’de de önderimiz bu unvanı kabul etmiştir. Eğitim ve Bilim İşgörenleri bundan dolayıdır ki her yıl 24 Kasım’da kutlamalar yapmaktadır. Bu nedenle, tüm Eğitim ve Bilim İşgörenlerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlu olsun.
Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” unvanını kabul etmesinin 83. yılında ülkemizde yaşanan olaylar, Cumhuriyet devrimini tehdit etmektedir.
Cumhuriyetimizin temeli olan, yurt, tarih, kültür ve dil birliği bugün açılım saçılım adı altında yok edilmek istenmekte ve asıl amaçlarını da özgürlük, demokrasi, insan hakları adı altında gizlemektedirler. Unutulmamalıdır ki ATATÜRK’ün ulusal eğitim anlayışı terk edildiği müddetçe yurdumuzda yaşanan gerek ekonomik gerek siyasal gerekse terör olayları asla bitmeyecektir.
AKP iktidarı, eğitim öğretim birliğimizi tehdit eden gerici bir talep olan ana dilde eğitim taleplerine destek vermekte, AB dayatmaları ile eğitimi ulusal olmaktan çıkarmaktadır. Yurdumuzu Bölge Kalkınma Ajansları adı altında, idari anlamda federalizm olan yapıya taşıyan da iktidardır. Bu ajanslar Tevhidi Tedrisat Kanununu tehdit etmektedir. Bunun en son örneğini de 18. milli eğitim şurasında açıkca yaşadık. Eğitim ve Bilim İşgörenlerini etnik dinsel ve dilsel temelde birbirinden ayrıştırmak isteyen iktidar, tüm bunları yaparken de sırtını ABD ve AB emperyalizmine dayamıştır. Ancak herkes bilmelidir ki Eğitim ve Bilim İşgörenleri bu oyuna gelmeyecektir.
Tüm bu genel politikaların sonucu olarak; Eğitim ve Bilim İşgörenleri ekonomik, siyasal ve kültürel sorunlar yaşamaktadır. Cumhuriyetçi Atatürkçü olmalarından dolayı soruşturmalar, sürgünler yaşamakta ve ek iş yapmak zorunda kalarak saygınlığını yitirmektedir. Diğer taraftan geleceğimiz olan öğrencilerimiz ise hak ettiği eğitimi alamamakta, eğitim kurumlarının yükü velilerimizin sırtına yüklenmektedir.
EĞİTİM-İŞ Antalya Şubesi olarak, Cumhuriyetten, ulus devletten, ulusal eğitimden ve ATATÜRK’ten yana taraf olan, Cumhuriyet eğitimine güç kazandıran eğitimcilerimize sahip çıkmaya devam ediyoruz. Bu nedenle bu yıl ikincisini verilecek olan EĞİTİM-İŞ Antalya Şubesi, Başöğretmen ATATÜRK Onur Ödülü, Atatürk ilke ve devrimleri, Cumhuriyetimizin kuruluşu ile ilgili araştırmaları ve milli eğitimimize katkılarından dolayı araştırmacı yazar Sayın Turgut ÖZAKMAN ’a, verilecektir.
AKM Perge salonunda yapılacak olan tören 24 Kasım Çarşamba günü saat 18 de başlayacaktır.

Eğitim ve Bilim İşgörenleri olarak; TÖS’ün 1968 Devrimci Eğitim Şurasından beri andımızı terk etmedik, etmeyeceğiz! Her 24 Kasım daha güçlü haykırmaya devam edeceğiz..

“Türküm, doğruyum, devrimciyim.
Yasam, iç ve dış gâvuru dışarı atmak,
Yurdumu tezelden kalkındırmaktır…