Anasayfa / Basın Açıklamaları / Bu okullar listede neden yok!

Bu okullar listede neden yok!

Yönetici atama sürecinde yaşanan sıkıntılar gittikçe artıyor. Daha önce Hükümete yakın bir Sendikanın üyelerine takdir ve teşekkür belgeleri yağdığını tespit etmiş ve bunu kamuoyu ile paylaşmıştık. Şimdide İstanbul genelinde bazı okulların açık ilan edilmediğini tespit etmiş bulunmaktayız. Yönetici atama sürecinin iptal edilmesine kadar varan tehlikeler içeren bu hatadan derhal vazgeçilmesi gerekmektedir. Türk Eğitim Sen İstanbul 5 Nolu şube olarak daha önceki yargı kararlarını hatırlatıyoruz. Tüm okulların açık ilan edilmemesi halinde yönetici atama sürecini yargıya taşıyacağımızı ilan ediyoruz.

Sadece Türk Eğitim Sen İstanbul 5 nolu Şubenin sınırları içinde ilk etapta açık ilan edilmeyen 3 okul tespit etmiş bulunmaktayız. Esenyurt’ta, Esenyurt Halk Eğitim Merkezi ve Kiptaş Sabahattin Zaim İlköğretim Okulu, Büyükçekmece’de ise Çakmaklı Anadolu Lisesinin görevi vekâleten yürütülen yöneticileri olmasına rağmen listelerde açık ilan edilmediğini tespit ettik. Ve bu durum yönetmeliğe açıkça aykırıdır. Yönetmeliğin ilgili hükmü gayet açıktır.
“MADDE 32 – (1) Eğitim kurumu yöneticilikleri için yapılacak duyurularda yöneticiliği boş olan tüm eğitim kurumları için bu Yönetmeliğin 23 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan sıralama esas alınarak duyuru yapılır.”
İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü , bu nedenle açıkça suç işlemektedir. Türk Eğitim Sen İstanbul 5 Nolu Şube olarak bu sorunun bir an önce giderilmesini ve açık ilan edilmeyen tüm okulları derhal açık ilan edilmesini bekliyoruz. Aksi takdirde yargıya başvurmak dahil, tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı açıkça belirtiyoruz. Bu konuda emsal teşkil edecek yargı kararlarının da bulunduğunu hatırlatmak istiyoruz.
Geçmişte Ankara’da yapılan Müdür Yardımcılığı Atamalarında tüm boş kadroların açık ilan edilmediği ortaya çıkmış ve Yargı atamaların yeniden yapılmasına karar vermişti. Aynı sürecin istanbul’da da yaşanmaması için Yetkilileri göreve çağırıyoruz.
Enver DEMİR
Şube Başkanı Şirinevler Mah.Eski Londra Asfaltı.Hayat Apt.No5/7 Bahçelievler-İST. Tel: 0212 653 23 71