Anasayfa / Basın Açıklamaları / BU SKANDAL UMURSAMAZLIĞIN HESABI MUTLAKA SORULMALI

BU SKANDAL UMURSAMAZLIĞIN HESABI MUTLAKA SORULMALI

Tıp Fakültesinden Bu Yıl Mezun Olan 127 Doktor, Tıp Fakültesi Dekanlığının İşgüzarlığı Ve İhmali Sonucu Sağlık Bakanlığı Atama Kararnamesine Dâhil Olamıyorlar.15 Temmuz’a kadar Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunlarıyla ilgili bilgilerin ve yazışmaların Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Doktor Atama Daire Başkanlığına Bildirilmesi Gerekirken Tıp Fakültesi dekanlığının ihmali ve yazışmaları geç göndermesi sonucu, Türkiye genelinde yapılacak olan bu atama döneminde yeni mezun hekimler kuraya tabi olamayacaklar.

Ülkemiz genelindeki diğer tüm tıp fakülteleri mezunlarıyla ilgili yazışmaları yetiştirip Sağlık Bakanlığına bildirmişken, Cumhuriyet Üniversitesinin ihmali ve yeni mezun Hekimlerin uyarılarına rağmen yazışmaları geç bırakmasının sorumluluğunu kim veya kimler üstlenecek?

Yaklaşık iki buçuk-üç ay sonraki atama dönemine kalan doktor adaylarının bu sürede yaşayacakları özlük hakları ve maddi açıdan oluşacak kayıplarının sorumlusu kimler. Bu kadar sorumsuzluk pes yani bu olay ancak Ferhan Şensoy ve Rasim Öztekin’in Başrollerini paylaştığı PARDON filimde olur dediğimiz bir manzara PARDON yani… bu ve benzeri olaylar Cumhuriyet Üniversitesinin ve dolaylı olarak Sivas’ın imajına zarar vermektedir.

Yıldırım Yasal yollardan haklarını aranması noktasında talepleri halinde Cumhuriyet şehrinde meşalesini yaktığımız SÖZ-SEN olarak haklarının aranması noktasında yanlarında olacağız dedi.

Yıldırım yeni mezun hekimler daha göreve başlayamadan sıkıntı setlerinin çekilmesi çok erken olmuş. Rektör Prof.Dr. İlyas Dökmetaş ve yönetim kadroları eğer bu ihmalin ve umursamazlığın bir bedeli olacaksa ki olmalı, bunları başta Rektör ve sorumlu kadroları ödemelilerdir dedi.

YA YOL YAP

YA YOL VER

YA DA YOLDAN ÇEKİL

Yıldırım bir Sivaslı olarak, Sivas’ın ekmeğini yiyen suyundan içen birçok bürokratın neden ise dişi kamaştırmakta. Bu şehirden alıp verecekleri ne ise bilinmemekte.

Sorumluların üniversite yetkilileri olduğunu ve alt kademedeki memurlara sorumluluk atıp kaçmayı düşünen başta Rektör Prof.Dr. İlyas Dökmetaş ve Tıp Fakültesi dekanı Prof.Dr. Mehmet Şencan sorumluluklarına sahip çıkmaları gerekir.

Veli YILDIRIM

Genel Başkan