Anasayfa / Basın Açıklamaları / Cumhuriyet için Adana Güç Birliği Platformu

Cumhuriyet için Adana Güç Birliği Platformu

Biz Cumhuriyetçiler, Emekçiler, Emekliler, Gençler, Öğrenciler, Sanatçılar, İşsizler, Çiftçiler, Tutunamayan Öğretmenler olarak; uzun süredir kamuoyunun gündemine taşınan “Torba Yasa”sı veya başka bir ifadeyle “çorba yasa”sıyla yapılmak istenen değişiklikleri takip etmekteyiz. AKP iktidarı halkımızı yanıltmanın yolunu, birkaç yasal iyileştirmeyi vitrine çıkararak ardından saldırı yasalarını hayata geçirmenin gayretini olağan gücüyle göstermektedir.

Torba Yasa Meclisten geçtikten sonra, Anayasanın değiştirilemez temel ilkelerinden biri olan “Sosyal Devlet” ilkesi çiğnenmiş olacaktır. Bunun sonucu olarak “Holding tipi” bir yönetim biçimi hâkim kılınacaktır. Kamu emekçilerinin çalışma esası, ‘amerikan iş sınıflaması’ yani kadro sistemine dönüştürülecektir.

Kamu emekçilerinin değerlendirme, ilerleme, yükselme sistemi değiştirilerek mevcut sicil sistemi ortadan kaldırılmaktadır. Yerine sözleşmeli personel anlayışıyla bağdaşan yeni bir sistem hazırlanmaktadır. Yine bu torba yasayla iş güvencemiz, iş sürekliliğimiz, beraberindeki sosyal haklarımız ortadan kaldırılmaktadır.

Bu bir tensikat hazırlığıdır. Yani partizan siyasete ait personel işlemidir. Tensikat; ekmekle oynama, kariyeri bozma, işten çıkarma, personel azaltma anlamına gelir.

Bu yasa çalışması AB’nin ülkemize dayattığı uyum programlarının zehirli meyvesidir. Güzel vitrin yaparak, göz boyayarak, bu zehirli meyveyi bize yediremeyecekler. Bizler AB’nin, ABD’nin, IMF’nin emekçisi, işbirlikçisi olmayacağız. Çünkü bizler; Tam bağımsız Türkiye’nin emekçileriyiz.

Soruyoruz!

Hangimiz Emniyet Genel Müdürlüğüne, özel bir güvenlik firmasının sahibinin atanmasını ister?

Hangimiz Bayındırlık Bakanlığı Müsteşarlığına, ülkenin en büyük müteahhitler birinin atanması ister?

Hangimiz Diyanet İşleri Bakanlığına, hükümete yakın cemaat liderinin atanmasını ister?

Ya da Denizcilik ve Ulaştırma Müsteşarlığına, başbakanın oğlu veya onun en sevdiği kaptanının atanması ister?

Öyleyse, biz Cumhuriyetçiler, Emekçiler, Emekliler, Gençler, Öğrenciler, Sanatçılar, İşsizler, Çiftçiler, Tutunamayan Öğretmenler olarak; vurgun düzenine, sürgünlere, baskılara, özelleştirmelere dur diyeceğiz!

Cumhuriyet için Adana Güç Birliği Platformu

Dönem Sözcüsü İsa KAYADAN