Anasayfa / Basın Açıklamaları / CUMHURİYETİMİZ 87 YAŞINDA…

CUMHURİYETİMİZ 87 YAŞINDA…

Ülkemizin hem siyasi hem ekonomik anlamda zor bir dönemden geçtiği bugünlerde Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasının 87. yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyoruz.Aradan geçen onca zamana rağmen “bizler” cumhuriyetin nasıl kurulduğunu unutmadık. Atalarımızın çektiği acıları, döktükleri kanları unutmadık. Unutturmamak için de var gücümüzle çalışıyoruz. Unutturmaya çalışanlarla mücadelemiz artarak devam ediyor. Yüce bir milletin evlatları olarak kendi öz benliğimizden sıyrılmaya hakkımız yok. Bugünlere nasıl gelindiğini tarihin tozlu raflarında bırakırsak, gün gelir tarih bizden hesap sorar.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti ilan ederken, bu millete en layık rejim olduğunu düşünmüştür. Türk milletini layık gördüğü her değere şimdi sahip çıkmazsak, sonra çok geç olacaktır. Biz Cumhuriyeti kolay kazanmadık, Türk Milleti kanının son damlasına kadar savaştı, bırakmadı ve bu en kutsal en yüce değeri bize emanet etti. Emanetimize sahip çıkalım !

Atatürk’ün de istediği, müreffeh bir Cumhuriyete ulaşmak için bugün yüz yüze olduğumuz sorunlarla mücadele etmekten kaçmayalım. 87. yıldönümünü kutladığımız genç Türkiye Cumhuriyeti’nin karşı karşıya kaldığı sorunlara karşı bir yumak olalım. Birileri “ayrışın” dedikçe, Biz “birleşelim” … Bunu yapmak geçmişe vefamız, geleceğe borcumuzdur!

Bu vesile ile, Aziz şehitlerimizi ve gazilerimiz bir kez daha saygıyla anıyoruz.. Cumhuriyetimizin 87. yıldönümü kutlu olsun… Türk Milleti ilelebet var olsun!