Anasayfa / Basın Açıklamaları / CUMHURİYETİMİZİN 87. YILI KUTLU OLSUN

CUMHURİYETİMİZİN 87. YILI KUTLU OLSUN

Cumhuriyetin ilanı, tarihin şafağından beri var olan milletimizin büyük yolculuğunun çok önemli bir anında ona yepyeni ufuklar açan büyük bir olaydır, yeniden dirilişimizin adıdır.Bizi millet olarak bir arada tutan, toplumsal bütünlüğümüzü, dayanışmamızı sağlayan Cumhuriyetimizin temelini, ülkesine sadakatle bağlı tüm yurttaşların eşitliği ve özgürlüğü fikri oluşturmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet, Türkiye’nin çağdaş ve demokratik bir ülke olarak varlığını ve gelişimini sürdürmesinin en önemli güvencesidir. Cumhuriyet’in tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılması hepimizin ortak sorumluluğudur.

Türk Milleti, Cumhuriyeti kuranlara ve onu yüceltenlere minnet ve şükran duymaktadır. Cumhuriyetimizi ve kazanımlarını yaşatmak azmimizi bir kere daha tazeleyerek başta üyelerimiz olmak üzere tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz.

Cansel GÜVEN

Anadolu Eğitim sendikası MYK ve Teşkilatları Adına