Anasayfa / Basın Açıklamaları / Eğitim-Bir-Sen’de Rektöre Zor Sorular.

Eğitim-Bir-Sen’de Rektöre Zor Sorular.

“’Hem yasakçı hem yiyici ’’ başlığıyla 5 Ekim 2010 tarihli Vakit Gazetesi’nin ana say- fasında Burdur Üniversitesi yemekhanesinin iş ve işleyişle ilgili bir haber yayınlanmıştı. Haberde üniversite yemekha- nesinde sadece yemek işleri yürütülmemiş başka şeyler de yürütülmüştür. Kaynak olarak Sayıştay raporunun gösterildiği haberde, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un adını taşıyan üniversitenin, yasaklarla ve usulsüzlüklerle ülke gündeminde yer alması kamuoyunu derinden üzmüştür. Gazetenin haberine göre:

1.Öğrenci ve idari personelden alınan paraların bir kısmının bankaya hiç yatırılmadığı, yine yemekhane hizmetlerinin yürütülmesi için çek kesmek yolu ile bankadan para çekildiği ve bu paraların gerekli harcamalar sonrası kalan kısımlarının da bankaya geri yatırılmadığı,

2.Yine üniversitede hiçbir resmi görevi bulunmayan şirket elemanı İ.A’nın mevzuata aykırı bir şekilde bankadan para çekme ve ödeme yapma yetkisinin kendisine verildiği bu noktada bankadan borçlar için çekilen paralardan arta kalan 62.285 TL’nin bankaya geri yatırılmadığı,

3.Yine öğrenci ve personelden toplanan yemek paralarının 171 bin TL’sinin ise bankaya hiç yatırılmadığı, bununla da kalınmayıp yemek harcaması ile alakası olmayan harcamaların yapıldığı, öğrencilerden ve personelden toplanılan yemek paralarının mevzuata aykırı olarak harcandığı, toplanan paraların bir kısmının ceviz ezmesi, çikolata, hediyelik eşya, gömlek, gübre veya kuaför ödemelerinde kullanıldığı,

4.Yukarıda belirtilen durumlardan dolayı da sadece 2009 yılında en az 250 bin TL’nin izah edilemediği,iddia edilmektedir.

Konu ile ilgili olarak Eğitim Bir Sen Burdur Şube Başkanı Mücahit Kılınç yaptığı bir basın açıklaması ile Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Gökay Yıldız’dan ivedi olarak konuya bir açıklık getirmesini ve kamuoyunu aydınlatmasını istedi. Kılınç yaptığı açıklamada şunları söyledi: “10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in atadığı Prof. Dr. Gökay Yıldız’a Eğitim Fakültesi çıkışında başörtülü öğrencilerin fakültenin yola nazır cephesinde başlarını örttüklerini, ayna olarak da güvenlik kabinini kullandıklarını bu durumun çok uygun olmadığını en azından öğrencilerin başlarını ortalık yerde örtmek yerine orada bir kabinde örtmelerinin daha uygun olacağını taraflarına ilettik. Bu talebimizi dikkate almayan Prof. Dr. Gökay Yıldız’ın yönetimindeki üniversitemiz gazete haberinde ‘’yasakçı ve yiyici’’ olarak nitelendirilmiş bu durum üniversitemize duyulan güveni azaltacak ve üniversitemizin kamuoyunda prestijinin alt üst olmasına neden olacaktır. Böyle bir konuyla ilimizin ve üniversitemizin adını olumsuz bir şekilde ülke gündeminde yer almasına neden olan üniversite yöneticilerini istifaya davet ediyoruz.

Bunları da soruyoruz….

Yine sayın Rektör Prof. Dr. Gökay Yıldız’dan aşağıdaki sorulara cevap vermelerini ve kamuoyunu bu konularda da aydınlatmalarını istiyoruz.

1.Yemek işlerinin yürütülmesiyle ilgili olarak şirket elemanına yetki kim tarafından verilmiştir? Bu yetkilendirme mevzuata uygun mudur?

2.Üniversite kurulma aşamasında iken Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışan malum sendikanın üyeleri üniversitede muhkem mevkilerde görevlendirilmiş midir? Üniversite dışarısından malum sendikanın üyeleri üniversitede daire başkanlığı ve şube müdürlüğü görevlerine getirilmiş midir? Bu yolla üniversitede bir kadrolaşmaya gidilmiş midir?

3.Tayfun Talipoğlu’na verdiği hangi hizmet karşılığında kaç TL ödenmiştir?

4.Bir önceki promosyon anlaşması neticesinde bankadan çalışanlar adına alınan para için çalışanlardan bu paradan feragat ettiklerine dair bir dilekçe alınmış mıdır?

Sorumluluk anlayışımızla tüm haksızlık ve usulsüzlüklerin karşısında durmaya devam edeceğiz. Söz konusu iddiaların ve sorumlularının peşinde olacağız.”

Kaynak: Burdur Eğitim Bir Sen

1 Yorum

1. Eskişehir Eğitim iş örgütünü kularım. Burdur Mehmet Akif Ersoy Ünivwersitesinde yaşanan skandal için Burdur Eğitim İş neden yorum yapmıyor(!)