Anasayfa / Basın Açıklamaları / Eğitim İş 5. yaşını coşkuyla kutladı

Eğitim İş 5. yaşını coşkuyla kutladı

ADANA- Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) kuruluşunun 5. Yıl dönümünü coşku içinde kutladı. Eğitim İş’in bilinçli öğretmenlerin yoksul bütçeleriyle her türlü zorluğa rağmen değerlerinden ve inançlarından ödün vermeden kurulduğunu vurgulayan Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, Eğitim İş’in eğitim işkolunda her geçen gün güçleneceğini bildirdi.

Hasan Kolcuoğlu 2 Restoran’da düzenlenen kutlama yemeğine CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Hasan Kütük, Adana Öğretmenevi Müdürü Tahsin Akış, belediye meclis üyeleri, CHP İl Başkanı, Pir Sultan Abdal İl Başkanı, Atatürkçü Düşünce Derneği İl Başkanı, Hacı Bektaşi Veli Vakfı İl Başkanı, Biz Kaç Kişiyiz Derneği İl Başkanı, İşçi Partisi, Alevi Kültür Derneği, Yeni Parti, DSP Yönetim Kurulu üyeleri bulundu. Eğitim İş’in Antakya, Mersin, Kahramanmaraş, Kayseri, Kozan, Ceyhan örgütlerinin başkanlarıda yemeğe destek verdi. Sivil toplum ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri ve eğitimciler katıldı.

Eğitim İş Adana Şube Sekreteri Abdurrahman Gündeşlioğlu sunduğu programın açış konuşmasını yapan Adana Şube Başkanı İsa Kayadan,

“ Sayın Milli Eğitim Müdürüm, Sayın Milletvekilim, Siyasi Partilerimizin ve Demokratik Kitle Örgütlerimizin değerli başkanları, iktidarla değil gerçeklerle kardeş olan değerli basın mensupları; Mustafa Necati’nin, Reşit Galip’in, Mustafa Fehmi Kubilay’ın, Hasan Ali Yücel’in, İsmail Hakkı Tonguç’un, Fakir Baykurt’un değerli yoldaşları; Eğitim İş’in gerçek sahipleri; Bilinçli ve Onurlu, Eğitim ve Bilim İşgörenlerinin yoksul bütçeleriyle kurduğu sendikamızın 5. yıldönümü yemeğini onurlandırdığınız için teşekkür eder, hepinizi şube yönetim kurulu adına saygıyla selamlarım. Bugün geldiğimiz süreç itibariyle, Emekten ve Cumhuriyet’ten yana olan kimselerin artık gündelik saman alevi gibi parlayan eylem ve etkinliklerden çok, dünü ve bugünü harmanlayarak şimdiye kadar yapılmış olan dayanışmalardan daha sıkı bir dayanışma içinde olmaları gerekir. Eğitim İş ve Türkiye Cumhuriyeti; içinde bulunduğu ateş çemberinden beraberce çıkarak, insanın insana kul olmadığı toplum yaratma mücadelesine ödünsüz devam edecektir” dedi.

Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Hasan Kütük, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, CHP Milletvekili Hulusi Güvel, Adana Temsilcilikleri ve diğer illerden katılan üyelerimizin adına da Antakya Şube Başkanı Şenol Eyüboğlu konuşmalarını yaptılar.

Konuşmaların ardından AFAGDER’in halk oyunları gösterisi izlendi. Ulusal Sanatçı Binay Koçak’ın seslendirdiği türkülere geceye katılanlar da eşlik ederek unutulmaz bir gece yaşandı.