Anasayfa / Basın Açıklamaları / EĞİTİM KURUMLARINDAKİ USULSÜZ ATAMALAR DEVAM EDİYOR

EĞİTİM KURUMLARINDAKİ USULSÜZ ATAMALAR DEVAM EDİYOR

Bir süre önce ülkemiz genelinde ve ilimizde şube müdürlüğü atamaların “usulsüz atamalar” olduğu tespit edilmiş, konuya hassasiyet gösteren eğitim çalışanlarının ve sendikaların girişimiyle bu usulsüzlük fark edilip sözde düzeltme yapılırken, yeni haksız uygulamalar ortaya çıkarılmıştır.İlimizin Çukurova ilçesindeki dört şube müdürü, şube müdürlüğü atama sürecinde usulsüz atanmalarından kaynaklı, bakanlık bu atamaları iptal etmiştir. Bu durum karşısında arkadaşlarımızın eski görev yerlerine dönüp okul müdürlüklerine devam etmeleri beklenirken, eşdeğer göreve atanma gerekçesi ortaya atılarak, ikinci bir hakkaniyetsiz atama uygulaması gerçekleştirilmiştir. Bu şube müdürlerimizin atandığı okullara, kendi özel isteklerine göre nokta tayini olduğu gün gibi aşikârdır.

Yönetici atamalarının gerçekleşeceği günün arifesinde, yangından mal kaçırır gibi böyle bir uygulama içinde olmak oldukça düşündürücü ve manidardır. Daha şimdiden, müdürlük sınavında başarılı olmuş arkadaşlarımızın tercih hakları gasp edilmiştir. Özellikle geçtiğimiz yaz rotasyona tabi tutulmuş ve sınav kazanmış müdür arkadaşlarımızın da tercih hakları gasp edilmiştir. Hiçbir alanda ve ortamda iki yanlışın bir doğru etmeyeceği gerçektir. Koşullar ne olursa olsun, hukuka, hakkaniyete hizmet etmelisiniz ki hukuk ve hakkaniyet de size hizmet edebilsin.

Eğitim-İş olarak; birinci dönem arası, bu yanlış uygulamalardan vazgeçilip, gerekli düzeltmelerin yapılmasını ısrarla bekliyoruz. Şunu da net biliyoruz ki; bu, Milli Eğitim Bakanlığımızın ve alt kurumlarının yaptığı ilk hukuk dışı uygulama değildir. Daha önce de defalarca bu tür hukuk dışı uygulamalarla karşı karşıya kaldık. Eğitim-İş olarak yılmadık, mücadeleyi kazandık, yine de yılmayacağız. Bu tür kararların siyasi ortamda kadrolaşma telaşı içerisinde alındığının farkındayız. Özellikle şunu ifade etmek istiyoruz ki, kanunları yok sayarak, kurumlara ve yargıya olan güveni sarsmak pahasına kamu kurum ve çalışanlarını maddi zarara sokan, meşgul eden kamu görevlilerini vicdanlı ve adaletli olmaya davet ediyoruz. Bu tutum içerisinde olanların aleyhlerinde suç duyurusunda bulunmaya devam edeceğiz.

Çağdaş, demokratik, laik, bilimsel ve parasız eğitim ilkelerini savunan Eğitim-İş olarak eğitim kurumlarındaki atamalarda sürekli kaos yaratanların karşısında olacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyor, durumu kamuoyunun takdirine sunuyoruz.

Basına ve kamuoyuna saygılarımızla.

Eğitim-İş Adana Şube Başkanı

İsa KAYADAN