Şehit Yardımı (İLKSAN)
07 Şubat 2012 – 23:29 |

Madde 7- (1) Görevi başında iken şehit edilen üyelerin kanuni varislerine yapılacak şehit yardımı miktarı, her yıl Yönetim Kurulu’nca tespit edilir.
(2) (Değişik ikinci fıkra: Şubat 2010/2629) Şehit yardımının yapılabilmesi için;
a) Veraset ilâmı aslı veya Mahkemece …

Haberin tümü »
Basın Açıklamaları

Sendikal Haberler ve basın açıklamaları…

Davalar ve Sonuçları

Sendikal davalar ve dava sonuçları …

Kamu Sendikaları

Kamu sendikaları, basın açıklamaları…

Key Haberleri

Key ödemeleri, keylerde son durum…

Sendikal Haberler

Sendikalarla ilgili güncel haberler…

Anasayfa » Basın Açıklamaları

EĞİTİM SEN ADANA

Ekleyen / 12 Nisan 2010 – 21:25
EĞİTİM SEN ADANA

12 Nisan 2010 tarihinde “Kamusal Eğitim, Kadrolu Çalışma, Demokratik Yaşam” Talebiyle Topladığımız İmzaları Büyük Posta Önünde yapılan basın açıklamasından sonra Başbakanlığa Gönderik.Kamusal Eğitim, Kadrolu Çalışma, Demokratik Yaşam Talebiyle Topladığımız İmzaları

Başbakanlığa Gönderiyoruz, 17 Nisan’da İse Ankara’da Binlerce Eğitim Emekçisi Taleplerini Haykıracak

Değerli Basın; Dün YGS sınavına 1.5 Milyon öğrenci girdi. Fakat sınavlarla başlayan yarışlar gençliğimizi bunalıma sokmaktadır. Bunun çok somut yansımalarını sık sık basından da izliyoruz. Eğitim Sen’in yaptığı bir araştırma sonucu İlköğretimden üniversite sonuna kadar bir öğrencinin girdiği sınav sayısı yaklaşık 750.

Sınava dayalı eğitim sistemi doğal olarak dershane sektörünü de tetiklemektedir. Dün gençlerimiz bitmeyen sınav işkencelerinden birinden daha kurtuldular. Ama bu sınavlar bir başka sınavın olmasını engellemiyor. Yeni istihdam alanları yaratılmadığı sürece bunalımlı ve sınavlara mahkum edilmiş bir gençlik ile karşı karşıya kalınacağının bilinmesi gerekir.

Değerli basın;

Herkes için parasız, eşit, nitelikli ve kolay ulaşılabilir olması gereken eğitim, sağlık, ulaşım gibi kamusal hizmetler, artık parası olanın parası kadar yararlandığı bir durum haline getirilmiştir.

Yoksulluk her geçen gün artıyor, aldığımız ücretler hayat pahalılığı karşısında hızla eriyor.

Kadrolu ve iş güvenceli çalışma yerine, ücretli, sözleşmeli, taşeron çalıştırma yaygınlaştırılırken, çalışma yaşamımız güvencesizleştiriliyor, gelecek kaygılarımız her geçen gün biraz daha artıyor.

Örgütlenme özgürlüğümüz, demokratik taleplerimiz baskı ve zor yasalarıyla kıskaç altına alınıyor.

Kazanılmış haklarımız yok sayılarak, emeğimize ekmeğimize saldırılar hızla artıyor.

Bütçeden eğitime yeterli pay ayrılmadığı, okullara ödenek verilmediği için eğitimin yükü velilerimizin sırtına yıkılıyor.

TALEPLERİMİZ

4/B, 4/C, sözleşmeli, geçici vb. çalışmaya son verilmesi, herkese güvenceli iş, kadrolu çalışma hakkı sağlanması,

Ataması yapılmayan öğretmenlerin en kısa sürede kadrolu olarak atanması,

Herkese demokratik, nitelikli ve kamusal eğitim hakkı tanınması,

Eğitim ve sağlıkta katkı ve katılım payı, sosyal güvenlikte destek primi uygulamalarının kaldırılması,

Hizmetli ve memurların yaşamış oldukları hak gasplarının giderilmesi ve sorunlarına kalıcı çözümler üretilmesi,

Ek ders adaletsizliğinin son bulması, ek ders kararnamesinin demokratik bir şekilde yeniden düzenlenmesi,

Ücret ve vergi adaletsizliğine karşı, eşit işe eşit ücret ve herkesten gelirine göre vergi alınması,

Üniversite özerkliğinin ve bilimsel özgürlüğün sağlanması, yükseköğretim emekçilerinin sorunlarının çözülmesi,

Sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması ve çalışma yaşamındaki soruşturma, sürgün ve cezalandırmalar gibi anti demokratik uygulamaların son bulması,

Bütçeden eğitime yeterli pay, okullara ödenek verilmesi,

Çocuklarımızın en fazla 24 kişilik sınıflarda eğitim görmesi,

Okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerine yılda iki defa sağlık taraması günlük ücretsiz süt, gıda ve temiz su verilmesi,

Okullarımıza yeterli sayıda kadrolu öğretmen, yardımcı personel (hizmetli, memur, şoför, aşçı, vb.) atanması,

Herkesin işi, çalışanın iş güvencesi olması,

Ekonomik, sosyal, özlük ve demokratik haklarımızın toplu sözleşme ile güvence altına alınması için,

Bizler eğitim ve bilim emekçileri olarak; eğitimin temel bir hak olduğunu, eğitim hakkı için veli ve öğrencilerimizle birlikte mücadele etmemiz gerektiğini ifade ediyor ve bunun için; Eğitim Sen olarak; Türkiye’nin her yerinden 17 Nisan’da Ankara’da olacağız.

Şanlı Urfa’dan gelecek olan yürüyüş kolunu ise 15 Nisan 2010 Perşembe günü, Saat:15.00’de Küçüksaat – 5 Ocak meydanında karşılayacağız. Tüm Adana halkını yürüyüş kolunu karşılamaya ve uğurlamaya çağırıyoruz.

Bugün ise taleplerimizi sıraladığımız imza metinlerini hükümetin temsilcilerine gönderiyoruz. Umarız siyasi iktidar on binlerce eğitimcinin, velinin, öğrencinin sorunlarını dikkate alıp çözüm için adım atarlar.

Saygılarımızla. 12 Nisan 2010

EĞİTİM SEN ADANA ŞUBE YÖNETİM KURULU adına

Güven BOĞA

Şube Başkanı

Yorum Yapın!

Yorum ekleyebilir veya sitenizden GERİ İZLEME yapabilirsiniz. Yorumlardan haberdar olmak için RSS sistemine kayıt olabilirsiniz.

Lütfen spam yorum yapmayınız!

Yorumlarda resminizin görünmesi için GRAVATAR sistemine kayıt olmalısınız. .