Anasayfa / Basın Açıklamaları / Eğitim-Sen Kırşehir Şubesi Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Fevzi Kılınç

Eğitim-Sen Kırşehir Şubesi Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Fevzi Kılınç

Eğitim-Sen Kırşehir Şubesi Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Fevzi Kılınç, yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti:
“Emekçilerin kul anlayışından örgütlü topluma giden yolu açma ve geleceğe taşıma hedefli 100 yıllık mücadele tarihi üzerinden doğan KESK, “hak verilmez alınır” ilkesi üzerinden yürüttüğü fiili ve meşru eylem anlayışı ve pratiğiyle bu mirası kararlılıkla geliştirmektedir. 16 Şubat 1975 tarihindeki TÖB-DER, “Grevli-Toplu Sözleşmeli Sendika Hakkı; Faşizmi, İssizliği, Pahalılığı Protesto” Mitinginden, 1977 1 Mayıs eylemi ile Kahramanmaraş Katliamının protestosu için yapılan 2 saatlik iş bırakma eylemine; 20 Aralık 1994 İş Bırakma Eylemi’nden 25 Kasım 2009 Grevi’ne kadar sömürüsüz, demokratik, ayrımcılığın her türünü hapseden bir yaşam için aynı inanç ve kararlılıkla mücadelemizi yükseltiyoruz, daha da yükselteceğiz.
11-12 Kasım 1995’te Ankara’da 28 sendikadan 500 delegenin katıldığı “Konfederasyonlaşma Tüzük ve Kuruluş Kurultayı” ardından, 8 Aralık 1995 tarihinde kurulan KESK, sadece 15 yıllık deneyiminden değil, aynı zamanda Türkiye’deki emekçilerin çok daha gerilere giden hak ve özgürlükler mücadele tarihinden de beslenerek mücadele hattını geliştirip genişletmeye devam etmektedir. Kuruluşundan bu yana KESK’i yıldırmaya ve yalnızlaştırmaya yönelik uygulamalara, engellemelere, baskı ve zorlamalara, üye ve sendika kadrolarının sürgüne gönderilmesine, haklarında soruşturma açılmasına ve Mayıs ayında başlatılan ve hukuksuz şekilde sürdürülen operasyon ve tutuklamalara karşı ilkelerinden taviz vermeyen KESK, bir kısmı artık aramızda olmayan binlerce arkadaşımızın emekleriyle, ödedikleri bedellerle bugüne gelmiştir.
Örgütlenme alanlarımızın neredeyse kuşatma altına alındığı koşullarda, sendikal mücadelenin demokrasi ve özgürlük mücadelesinin bir parçası olduğunun bilinci ile meşru ve fiili mücadele hattını geliştiren KESK, sömürüye, baskılara ve her türden ayrımcılığa karşı bu hattı geliştirmeye devam etmektedir.
Sendikal hak ve özgürlükler mücadelemizde sendikal haklarımız gün ışığına çıkarken, önemli kazanımlar elde ettik. On binlerce kamu emekçisinin bedeller ödeyerek yürüttüğü meşru ve fiili mücadele ile sendikal hak ve özgürlükler mücadelemiz kararlılığımızın en önemli göstergesidir.
KESK’in tarihi barışa ve kardeşliğe kararlı yürüyüşün tarihidir. KESK tarihi, haklılığın, onurun ve kararlılığın tarihidir.
Bu nedenle, kamu emekçileri, iş yerlerinde, sokaklarda, kısacası yaşamın her alanında uygulanan sermaye yanlısı politikalara, yarattığı tahribata, savaşa, sömürüye, ırkçılığa ve şovenizme, her türlü ayrımcılığa karşı mücadelesini sürdürmeye kararlıdır.
Tüm kamu emekçilerini KESK’in çatısı altında örgütlenmeye davet ediyoruz!

Fevzi KILINÇ-

Eğitim Sen Kırşehir Şube Başkanı