Anasayfa / Basın Açıklamaları / EĞİTİM VE BİLİM İŞGÖRENLERİ SENDİKASI SAMSUN ŞUBESİ

EĞİTİM VE BİLİM İŞGÖRENLERİ SENDİKASI SAMSUN ŞUBESİ

Her bayram öncesinde olduğu gibi bu bayrama da çalışanlar huzursuz ve mutsuz girmektedirler. İktidarın memur düşmanı politikaları nedeniyle yoksulluk sınırında yaşayan memurlara bir darbe de yerel yönetimlerden gelmiştir.Büyük Şehir Belediye Başkanlığı raylı sistemin zararını öğretmenlere ödetmeye çalışmaktadır. Raylı sistemi bahane ederek öğretmenlerin azda olsa indirimini ortadan kaldırmış ve faturayı öğretmenlere kesmiştir. Öğretmenlerin sam kart indirimine göz dikenler yaklaşan 24 kasımda timsah göz yaşları dökeceklerdir.

Atakum Belediyesi çalışanları ise yılan hikâyesine dönen toplu sözleşme görüşmelerinin uzamasından ve bir sonuca bağlanmamasından huzursuz bir şekilde bayrama girmektedirler. Emek cephesinde yer aldığını söyleyenler biran önce sözleşme yaparak emeğe ve emekçiye verdiği değeri göstermek durumundadır.
Birleşik Kamu İş olarak başta emekçilerin olmak üzere tüm halkımızın bayramını kutlar aydınlık bir gelecek dileriz.

İsmail TUTOĞLU
Birleşik Kamu İş Dönem Sözcüsü ve