Anasayfa / Basın Açıklamaları / Ergenekon, Memur-Sen Yüzünden Başarısız Oldu.

Ergenekon, Memur-Sen Yüzünden Başarısız Oldu.

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No’lu Şube’nin 7.Genişletilmiş İşyeri Temsilcileri Toplantısında konuşan Eğitim-Bir-Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri Erol Battal; Ergenekon’un oyunlarını Memur-Sen bozdu. Darbeye zemin hazırlayacak olan Ulusal Birlik Hareketini, Memur-Sen’in deşifre etmesi ile oyun bozuldu ve çözülme başladı dedi.

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No’lu Şube’nin 7.Genişletilmiş İşyeri Temsilcileri Toplantısı Maltepe Kültür Merkezi Kubbealtı Salonunda yapıldı. Şube Başkanı Ali Yalçın’ın açış konuşması ile başlayan toplantıda, Şube Teşkilatlanma Sekreteri Melih Durmaz bilgilendirme sunusu yaptı.

Şube Başkanı Ali Yalçın; Gücü elinde bulunduran sermaye örgütlüdür. İmamların yüzde 90’ı sendikalı ve örgütlüdür. Peki, eğitimcilerin yüzde 44’ü niçin sendikasız ve örgütsüzdür dedi. Sendikasız olan eğitimcilerin büyük çoğunluğu Eğitim-Bir-Sen’e üye olabilecek kimselerdir. Teklif etiğimizde; “kalbim sizinle” diyenlere; “kalıbın niçin dışarıda” dememiz demokrasinin gereğidir. Demokrasi kalpleri değil kalıpları sayıyor. Demokrasi, yüzde 80 kalbi değil yüzde 51 kalıbı muhatap alan anlayıştır. Öyleyse örgütsüz olan eğitimcilere “Waldo niçin burada değilsin?” Diye sormak bizim görevimizdir dedi.

İşyeri Temsilcileri Bilgilendirme Sunusu sonrası kürsüye gelen Eğitim-Bir-Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri Erol Battal; Eğitim-Bir-Sen yetkiye yaklaşmıştır. Yetki bir adım öndedir ve adımları sıklaştırmak hepimizin ortak görevidir. Milletimizin hissiyatına tercüman olan ve omurgalı sivil duruşuyla “artık yeter” diyen Memur-Sen ailesi, sivil örgütlerin darbenin ırgatlığını yapma dönemini sona erdirmiştir. 28 Şubat’ta darbeye ortam hazırlayan “5’li Sivil Çete” güçlü bir Memur-Sen olmadığı için başarılı olmuştur. Herkes geçmişte yaşananlardan gerekli dersi almıştır dedi.

Genel Teşkilat Sekreteri Erol Battal; 41 Sivil Çete, Ulusal Birlik Hareketi çatısı altında Ergenekon’dan aldıkları talimat gereği Türkiye Kamu Sen’in merkezinde Menemen’den İrtica Yürüyüşü yapmaya yeltenip 28 Şubat’ı tekrarlamaya çalıştıklarında, Memur-Sen; “işte darbe taraftarları” demiştir. UBH başarılı olsaydı 28 Şubat tekrarlanacaktı. Memur-Sen’in, sağduyulu kuruluşların ve duyarlı basının darbenin sivil ayaklarını deşifre etmesiyle “Kutsal İttifak” çözüldü dedi. Erol Battal; Ergenekon ilk çözülmeyi Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen sayesinde yaşamıştır dedi.

Türkiye’nin darbelerden çok çektiğini, emek ve ekmeğin en fazla zararı darbelerle gördüğünü söyleyen Eğitim-Bir-Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri Erol Battal; darbe severler aklını başına almalı, meydan artık boş değil dedi.

Ortak Akıl Hareketi Mitingleri ile sağduyunun sesini yükselttiğini söyleyen Erol Battal; sivil toplum bilinçlenmiştir. Halkı manipüle etmek eskisi gibi kolay değildir. Türkiye’de darbe dönemi artık kapanmıştır dedi.

Eğitim-Bir-Sen’in 140 bin sayısını geride bıraktığını söyleyen Erol Battal; eğitim çalışanları Eğitim-Bir-Sen’in “Yetkili Sendika” olmasını ve eğitim iş kolunda Yetki Krizinin son bulmasını istemektedir dedi. Uçbeyi konumunda olan işyeri temsilcilerinin sendikaların en önemli organları olduğunu söyleyen Battal; etkiyi Yetki’ye dönüştürmek sizin elinizdedir dedi.

Tüm Memur-Sen ailesinin Ferdi Kaza Sigortası ile risklere karşı güvence altına alındığı söyleyen toplantıda, üyelere ulaştırılmak üzere Ferdi Kaza Sigortası Poliçeleri 150 İşyeri Temsilcisine teslim edildi.

Kaymak:
Haber: Murat Şit/Şube Basın Sekreteri