Anasayfa / Basın Açıklamaları / FİKRET ÖĞRETMEN SINIFLARDA YAŞIYOR

FİKRET ÖĞRETMEN SINIFLARDA YAŞIYOR

KPSS rezaleti yüzünden hayatına son veren arkadaşlarımızın sayısı 13’e ulaştı. Bursa’da ücretli öğretmenlik yapan arkadaşımız Fikret Ercan, bunalıma girerek intihar etti. Merkez Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesi Kardelen Sitesinde yaşayan arkadaşımız Fikret Ercan Ertuğrul Mahallesindeki bir okulda ücretli öğretmenlik yapmaktaydı. 3 gündür kendisinden haber alınamaması üzerine akrabası Türkan Saylan’ın polise haber vermesiyle ortaya çıkan görüntü arkadaşımızın kendisini kapı koluna ASARAK İNTİHAR ETMESİYLE Ataması Yapılmayan Öğretmen İntiharlarının sayısı 13 e ulaşmıştır. Öğretmen arkadaşımız arkasında, “Artık yoruldum, çalışıyorum ama olmuyor. Sizleri sıkıntıya sokacak, onurunuzu zedeleyecek bir şey yapmadım. Yaşamış olsam bile yine başarılı olamayacaktım. Ölümümden kimse sorumlu değildir” yazılı mektup bıraktığı öğrenildi. Genç arkadaşımız,2009 yılında KPSS’ye girdiği ancak bütün enerjisi ile çalışmasına rağmen atamasının yapılmaması sebebi ile kendisinden önceki 12 Ataması Yapılmayan Öğretmen arkadaşı gibi intihar yolunu seçmiştir.

Fikret Ercan’ın cesedi, Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma ise sürdürülüyor.

Bizler; Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP) olarak Ağustos ayından beri sadece ve sadece ATANMA uğruna mücadelemize devam ederken Fikret arkadaşımızın hayatına son vermesi bizleri derin bir üzüntüye boğmuştur. Bizler her şeye rağmen hayata tutunmak adına ayakta kalmaya devam ederken Türkiye’nin dört bir tarafında umutlarımızı tüketmeden yaşama bağlanırken bu tip haberler umutlarımızı köreltmektedir. Korkumuz bu sayının her seçim döneminde verilen ve yerine getirilmeyen vaatlerle daha da artmasıdır.

Fikret arkadaşımız 2002 yılında ki Başbakan R.Tayip ERDOĞAN’ın seçim mitinglerinde verdiği sözlere inanmış AKP iktidarının 8’inci yılında da bu vaatlerin boş olduğuna ve sonunun gelmeyeceğine kanaat getirdiği için hayatına son vermiştir.

Fikret öğretmen’in 2002 de inandığı o sözler şöyleydi:

İzmit Mitinginde;

“Şu sisteme bakın hele, ülkede 72 bin öğretmen açığı var, sen sınavla öğretmen seçiyorsun (KPSS). Hangi akla hizmet ediyorsunuz? Bırak da öğretmenlerimiz okul seçsin, göreve başlasın, önüne niye engel koyuyorsun? Ama inşallah biz hükümetimizi kurduğumuzda bütün öğretmenlerimizi göreve başlatacağız ve öncelikli olarak eğitim sorununu çözeceğiz…”

Gaziantep Mitingide;

“Yahu bir sürü bölüm öğretmenimiz boşta geziyor. Resim öğretmeni matematiğe, müzik öğretmeni beden dersine giriyor. Niye? Öğretmen ihtiyacı var. Ama bakın ki işe bunlar bir de sınavla öğretmen alıyor (Ecevit”e yükleniyor). O zaman niye okutuyorsun bu öğrencileri, yazık değil mi? Öğretmen almıyorum de, bu evlatlarım okumasın boşuna. Ama biz iktidar olunca inşallah boşta öğretmen adayı olmayacak…”

İstanbul Mitinginde;

“Birçok gencimiz, özellikle öğretmen adaylarımız işsiz kaldı. Ülkede eğitim çökmüş, köy okulları kapanmış merkezdeki okullar bile öğretmen diye can çekişiyorken, sen sınavla öğretmen seçmeye kalkıyorsun, bıraksana genç öğretmenlerimiz gitsin çalışsın. O kadar sene beklet, sonra al. O adamda artık heves kalır mı, öğretmenlik yapabilir mi? Ama inşallah biz iktidar olunca öğretmenler okulun bittiği gün hazırlıklarını yapacak ve ertesi gün görev aşkıyla okuluna gidecek. Hiç merak etmeyin.”

AYÖP olarak bu intiharın son olmasını diliyor ve sayın Başbakan R.Tayyip ERDOĞAN’ı verdiği sözlerin gereğini yapmaya; daha fazla canların yanmasını engellemeye davet ediyoruz.

ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLER PLATFORMU

AYÖP – 2010