Anasayfa / Basın Açıklamaları / Genel Sekreterimiz Emirali ŞİMŞEK’in NATO’nun 60. Yılı İle İlgili Basın Açıklaması!

NATO’ya Hayır!

Emperyalizmin askeri gücü NATO 60 yaşında! 1949 Nisan’ında Avrupa ve Dünya emekçilerinin anti-faşist direncini kırmak ve sosyalist yönelimlerini durdurmak için savaş galibi emperyalistlerin önderliğinde kurulan NATO, 60 yıllık tarihi boyunca işgallere, savaşlara, katliamlara, darbelere ve halklara yönelik sayısız operasyona imza atmıştır.

Nato Şili’de, Arjantin’de, Uruguay’da, Ortadoğu’da,Türkiye’de ve daha çok sayıda ülkede halkların özgürlük özlemini boğan, kanlı darbeleri planlayan güçtür. Sosyalizmi engellemek adına Avrupa’daki kanunsuz devlet çeteleri yapısı Gladio örgütünü kuran karargahtır.

NATO kurslarında, kamplarında, karargahlarında sayısız işkenceci, ajan, katil ve provokatör yetiştirmiş; bunları dünyanın her bölgesinde özgürlük, eşirlik ve demokrasi mücadelesi veren güçlere karşı kullanmıştır. Emperyalistlerin savaş konseptine uygun olarak konvansiyonel, kimyasal, biyolojik ve nükleer savaş araçları NATO’nun öncülüğünde insanlığın başına bela olmuştur.

Sovyetlerin çözülmesinden sonra ortaya çıkan dünya koşullarında emperyalistler ABD öncülüğünde NATO’yu genişletmek, onu Birleşmiş Milletler’in askeri gücü haline getirmek istemektedir. Bu yaklaşımın kanlı yüzü kendini Afganistan ve Irak’ta çoktan göstermiştir. NATO’nun Kafkasya ve eski Sovyet Cumhuriyetlerindeki operasyonlarının dumanı hala tütmektedir.

NATO Türkiye’de Kontrgerillayı oluşturan örgüttür. Bu karanlık örgütlenmelerle halkların özgürlük talebini bastırmaya çalışmıştır. Yerli işbirlikçileri aracılığıyla gerçekleştirdiği 1 Mayıs, Kahramanmaraş, Çorum katliamlarında ve daha nicelerinde NATO’nun parmağı vardır.Türkiye’de egemen sınıflar ve devlet emekçilere zulmederken NATO’nun desteğini arkasına almıştır. 12 Mart, 12 Eylül Faşizmleri NATO tarafından tasarlanmıştır. Geliştirdiği savaş kavramı etrafında Türkiye’yi dünyada silahlanmaya en çok para harcayan ülkelerden biri haline getirmiştir.

NATO, İncirlik Hava Üssü, İzmir Hava Üssü, Şile Üssü, Konya 3. Ana Jet Üssü, Balıkesir 9. Hava Jet Üssü, Muğla Aksaz Deniz Üssü başta olmak üzere Ankara-Ahlatlıbel, Amasya-Merzifon, Bartın, Çanakkale, Diyarbakır-Pirinçlik, Eskişehir, İzmir-Bornova, İzmit, Kütahya, Lüleburgaz, Sivas-Şarkışla, İskenderun, Ordu-Perşembe, Rize-Pazar, Erzurum, Van-Pirreşit ve Mardin’de Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezleri ile ülkemize bir kanser gibi yayılmıştır.

Biz bu ülkenin namuslu ve aydınlık insanları 60 yıllık savaş örgütü, halkların düşmanı NATO’nun dağıtılmasını istiyoruz. Türkiye, NATO üyeliğinden hemen çıkmalı, ülkedeki NATO üs ve karargâhları kapatılmalı ve NATO kapsamında yapılmış tüm ikili askeri anlaşmalar yırtılıp atılmalıdır.

KESK olarak NATO’ya karşı 4 Nisan uluslararası eylem gününde NATO karşıtı güçlerle birlikte Ankara’da Toros sokak’ta, İstanbul’da Kadıköy’de ve tüm ülkede düzenlenen eylemlerde bu taleplerimizi dile getirmek, “NATO’ya Hayır” demek için yerimizi alacağız!

Kaynak:Kesk