Anasayfa / Basın Açıklamaları / Hukuk dışı uygulamalara Eğitim İş engeli

Hukuk dışı uygulamalara Eğitim İş engeli

ADANA – Eğitim İş’in eğitim alanındaki hukuka aykırı uygulamalara karşı açtığı davaların bir bir Eğitim İş lehine sonuçlandığı bildirildi. Eğitim İş’in son süreçte kariyer basamaklarıyla ilgili 13 davanın, ücret mağduriyetleri konusunda 8 davanın kazanıldığını dile getiren Eğitim İş Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, sendika olarak çalışanlar lehine önemli kazanımlar elde ettiklerini kaydetti.

Eğitim İş Adana Şubesi Toplantı Salonu’nda yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu basın açıklamasında Kayadan, sendika olarak eğitim ve bilim emekçilerinin hakları konusunda edindikleri kazanımları aktardı.

Eğitim İş Adana Şubesi Hukuk Bürosu’nun çalışanların her alanda oluşan mağduriyetleri hukuksal yöntemlerle çözmeye kararlı olduğunu ve bu doğrultuda önemli kazanımlar elde edildiğine dikkati çeken Kayadan, kariyer basamaklarıyla ilgili 13 davanın kazanıldığını, açılan birçok davada da hukuksal sürecin devam ettiğini ifade etti.

Kayadan, “Rehber öğretmenlerimizin bilim-sanat sınavlarında görevlendirilmeleri sonucu oluşan ücret mağduriyetleri konusunda 8 dava ile yine rehber öğretmenlerimizin seminer sürecinde ücret alamayışlarına yönelik örnek teşkil edecek çok önemli dava kazanılmıştır. Sıralı atamaların uygunsuz yapılması sonucu mağdur olan üyelerimiz adına açılan 4 dava olumlu sonuçlanmıştır. İLKSAN üyesi olup I. kademe öğretmeniyken II. kademe öğretmenliğine geçen üyelerimizin birikmiş kesintilerinin iadesi konusunda hukuksal kazanımlarımız devam etmektedir. Bilgisayar formatörü olmayı hak kazanmış ancak görevlendirilmesi yapılmayan arkadaşlarımızın durumuna yönelik önemli, örnek bir dava kazanılmıştır. Yine iş yeri değiştiren eğitim çalışanı arkadaşlarımızın banka promosyonlarındaki hak edişlerindeki iade davaları da kazanılmaya devam edilmektedir. Rotasyona bağlı olarak, tercih yapmadan ataması gerçekleştirilen müdürler adına açılan davalar kazanılmaya devam etmektedir” dedi.

Eğitim İş Üyesi Işık Soner ile Mehmet Özkale’nin atamalarla ilgili mağduriyetlerinin de yine yasal yollarla geç de olsa giderildiğinin anlatan Kayadan, Eğitim İş’in yargıya olan güvenini ısrarla sürdürdüğünü ifade etti.

Yargıyı hiçe sayan zamana ve yetkiye oynayan, “Ön kapı kapalıysa arka kapıyı zorlarım” anlayışıyla hareket eden kurum ve kişilerin her zaman karşısında olacaklarının altını çizen

Kayadan, “Hukuk kurumunu manevi olarak, devlet bütçesini maddi olarak yıpratan kişiler hukuk bilmezliklerinden değil hukuk tanımazlıklarından bu durumu yaratmaktadırlar. Özellikle yönetici atamalarında liyakat, kariyer, yeterlilik koşullarına sahip sadece belli merkezdeki kişiler varmış gibi o merkezin dışındaki kişileri mağdur eden anlayışı Eğitim İş hiçbir zaman kabul etmeyecektir. Fakat hukukun işleyişine yardımcı olanlara da her zaman teşekkür edecek ve alkışlayacaktır. Çağdaş, demokratik, laik, bilimsel, halkçı eğitim ilkelerini savunan eğitim iş, hukuk ve demokrasi mücadelesini yılmadan sürdürecektir” diye konuştu.