Anasayfa / Basın Açıklamaları / İktidar Gözünü Devlet Hastanelerine Dikti

İktidar Gözünü Devlet Hastanelerine Dikti

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci yaptığı açıklamada devlet hastanelerinin özelleştirmesinin ilk adımı olan Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısına karşı çıktıklarını belirterek “ 2007 yılından beri TBMM’de bekletilen Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı yarın Plan Bütçe Komisyonunda görüşülmeye başlanacaktır. Bu yasa ile Türkiye’de sağlıkta yönetim anlayışı, köklü bir değişikliğe uğratılmak istenmektedir. Devlet hastanelerini özelleştirmeye sürükleyecek, sağlık hizmetini kaliteli sunmak yerine kar etmek amacının öne çıkacağı bu sistemi kabul etmemiz mümkün değildir. İktidar bu yasa tasarısıyla gözünü devlet hastanelerine dikmiştir. Türk Sağlık-Sen olarak bu yasanın tamamına karşıyız. Bir an önce Meclis gündeminden çıkarılmasını istiyoruz.” dedi.

Kahveci bu yasayla birlikte birlik yönetiminin hastane binalarını bile satabileceğine dikkat çekti.

Kahveci “ Hastaneyi işletmeye çeviren, Çalışanı sözleşmeye mahkûm eden, siyasilerin müdahalesine açık hale getiren bu yasa tasarısı kabul edilemezdir.” şeklinde konuştu.

Kahveci yasayla hastanelerin bağlı olduğu birliklerde, ticaret odasının temsilcisi olurken, çalışanların temsilcisinin yer almadığını belirtti. Kahveci “Hastaneleri suiistimallere açık bir hale getiren ve yerel güçlerin eline devreden bir sistemin Türkiye’nin sağlık sisteminde geriye dönülmesi güç zararlar doğuracağı muhakkaktır. Bunun faturası yine Türk milletine çıkacaktır.” dedi.

Eylemlere Başlıyoruz

Sağlık çalışanları olarak bu yasa tasarısına karşı ilk eylemlerini Cuma günü yapacaklarını kaydeden Kahveci sözlerini şöyle sürdürdü: Kamu Hastane Birliklerine karşı eylemlere başlıyoruz. Bu yasa tasarısına ilk tepkimizi 5 Mart 2010 Cuma günü Sağlık Bakanlığı önünde yapacağımız eylemle göstereceğiz. Tüm yurttan Ankara’ya gelecek olan şube başkanlarımız ve Ankara’daki üyelerimizle birlikte Sağlık Bakanlığı önüne yürüyerek burada protesto gerçekleştireceğiz. Hastanesine sahip çıkmak isteyen tüm sağlık çalışanlarını bu eyleme bekliyorum.

Basın Bürosu
03 Mart 2010