Anasayfa / Basın Açıklamaları / İNSANCA BİR YAŞAM, GREV’Lİ TOPLU SÖZLEŞMELİ SENDİKA İÇİN

İNSANCA BİR YAŞAM, GREV’Lİ TOPLU SÖZLEŞMELİ SENDİKA İÇİN

Bütün kamu emekçileri bilmelidir ki sendikal mücadele bir hak alma mücadelesidir, emekçiler bu mücadeleyi ancak fiili ve meşru mücadele araçlarıyla derinleştirebilir. Kamu emekçileri mücadelesinin yolunu biz açtık ve toplu sözleşme ve grev hakkımızı yine biz hayata geçireceğiz.

Referandumda EVET oyu verin toplu sözleşme yapalım şantajına boyun eğmedik masayı terkettik. Toplu sözleşme olmazsa o masaya oturmayız diyenlerle (Memur Sen ve T.Kamu Sen) görüşmelere devam ettiniz.

KESK olarak kamu emekçilerinin iradesini o masaya terk etmedik. Çünkü sendikal mücadele anlayışımıza güveniyoruz, mücadelenin uzun soluklu olduğunun bilincindeyiz. Bu hafta içinde sonuçlandıracağınız mutabakat yeni bir hukuksuzluk belgesi olarak tarihe not düşecektir.

Kamu emekçileri mücadelelerini sürdürecektir. İşyerlerinde, alanlarda mücadeleyi yükselteceğiz ve kurduğunuz bu emek karşıtı yapı dağılana kadar, çocuklarımıza onurlu bir gelecek verme kavgasını sürdüreceğiz.

Bu amaçla KESK üyelerini ve KESK dostlarını 28 Ağustos 2010 Cumartesi günü “İNSANCA BİR YAŞAM, GREV’Lİ TOPLU SÖZLEŞMELİ SENDİKA” talebiyle gerçekleştireceğimiz yürüyüşe davet ediyoruz. Saygılarımızla.

· Yaşasın emek, barış ve demokrasi mücadelemiz!

Yürüyüş Tarihi: 28 Ağustos 2010 Cumartesi / Saat: 13.00

Toplanma Yeri: Küçüksaat-5 Ocak Meydanı