Anasayfa / Basın Açıklamaları / İşçi ve Memur Konfederasyonlarının Ortak Açıklaması

İşçi ve Memur Konfederasyonlarının Ortak Açıklaması

TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, DİSK, MEMUR-SEN, KAMU-SEN, KESK Genel Başkanları, 21 Ocak 2010 tarihinde saat 15.00’de çağrıya konu olan konuları görüşmek üzere toplanmış ve aşağıdaki kararları almıştır.
1- Altı Konfederasyon, çalışma hayatının tüm sorunlarına ilişkin ortak irade arayışını bundan böyle de sürdürecektir. 2- Konfederasyonlar, öncelikli olarak TEKEL işçilerinin içinde bulunduğu durumu görüşmüştür. Bu çerçevede;

-Konfederasyonlar, 4-C uygulamasını kabul etmemekte ve kaldırılmasını talep etmektedir.

-Konfederasyonlar, Hükümetle bu güne kadar sürdürülen diyalog sürecinin hızlandırılarak devam etmesini istemektedir.

-TEKEL işçilerinin sorunlarının çözümü doğrultusunda TÜRK-İŞ’in Hükümetle sürdürdüğü görüşmelerde bundan böyle toplantıya katılan diğer konfederasyonların başkanları da etkin bir şekilde yer alacaktır.

-Hükümetle yapılacak görüşmelerden 26 Ocak 2010 Salı günü saat 17.00’ye kadar sonuç alınamaması halinde aynı saatte Konfederasyonlar, dayanışma grevi ve üretimden gelen gücün kullanılacağı tarih dahil olmak üzere bir araya gelecektir.