Anasayfa / Basın Açıklamaları / İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bir an önce kapsamlı bir çalışma yaparak açık ilan edilmeyen tüm okulları açık ilan etmesini bekliyoruz.

Bugüne kadar yönetici atama sürecindeki birçok yanlışlığı kamuoyuyla paylaştık. Bunların neredeyse tamamının yanlış olduğu fark edildi ve gerek Milli Eğitim Bakanlığı gerekse de İstanbul İl Milli eğitim Müdürlüğü bu yanlıştan dönmeyi bildi. Ancak şimdi açıklayacağımız gerçeğe, yanlışlık demek hafif kaçıyor. Yönetici atama sürecinin gölgelenmemesini istediğini düşündüğümüz yetkililerin bu konuyu da acilen çözmeleri gerektiğini düşünüyoruz.Yaklaşık 2 yıldır müdür kadrosu vekaleten yürütülen bir kurum, yönetici atama sürecinde açık ilan edilmiyor. Yani yönetici adayları bu kuruma tercih yapamıyor. Ne tesadüftür ki okulun müdür vekili bir sendikacı. Üstelik basında erdem ve dürüstlük üzerine yazıları çıkan, üst düzey bir sendika yöneticisi. Evet bu örneğe “yanlışlık” demek mümkün mü?

Açıklayalım; Kurumun Adı: Bahçelievler 1. Akşam Sanat Okulu. Müdür vekili ise Eğitim Bir Sen İstanbul 1 no lu Şube Başkanı Emrullah AYDIN ! Şimdi İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine soruyoruz.

Bu şahsın ve kurumun özelliği nedir?
Bu şahsın makamı, Bakanlık talimatlarının üzerinde midir?
Bu şahıs, size ve makamınıza, vekaleten müdürlüğünü yaptığı kurum olan, Bahçelievler 1.Akşam Sanat Okulunun açık ilan edilmemesi için siyasi baskı mı yapmıştır?
Türk Eğitim Sen İstanbul 5 Nolu Şube olarak bunun bir yanlışlık olmadığının farkındayız. Üstelik bu durumun Yönetici atama sürecini iptale kadar götüreceğinin bilincindeyiz.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, 13.08.2009 tarihli Yönetici Atama Yönetmeliğinin 32. Maddesine göre Bir ildeki vekaleten yürütülen yöneticiliklerin tamamına tercih yapılabilmelidir. Aksi halde yargının sürecin tamamını iptal edeceği açıktır. Sadece bu okul değil. İstanbul genelindeki Vekaleten yürütülen yöneticileri bulunan tüm okulların bir an önce açık ilan edilmesi gerekmektedir. Bu durum için Norm Kadronun da Bahane edilmemesi gerekmekte, norm kadrosu olmayan okulların kadro çalışmalarının da bir an öce yapılması gerekmektedir.

Türk Eğitim Sen İstanbul 5 Nolu Şube olarak açık ilan edilmeyen okulların yönetici atama sürecini iptale götürmemesi için İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bir an önce kapsamlı bir çalışma yaparak açık ilan edilmeyen tüm okulları açık ilan etmesini bekliyoruz. Aksi takdirde süreci yargıya taşıyacağımız açıktır.

Enver DEMİR

Şube Başkanı