Anasayfa / Basın Açıklamaları / İstanbul MEM Vekillere Emanet

İstanbul MEM Vekillere Emanet

Türkiye’nin en büyük İl Milli Eğitim Teşkilatı olan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü vekil İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ile yönetiliyor. İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünde 18 asıl İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve 10 da vekil İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı görev yapıyor. İl Milli Eğitim Müdürü; koordinatörlük görevini ve imza yetkisini Şube Müdürlüğü mahkemece iptal edilen ve vekil İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilen Mukadder Gürsoy ile usulsüz olarak okul müdürü yapılmak istenen, ancak sendikamızın müdahalesi ile usulsüz ataması önlenen ve buna rağmen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı vekili olarak görevlendirilen Şerafettin Turan’a vermiş bulunuyor. İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünün sevk ve idaresi bunlara emanet.

Koordinasyon ve imza yetkisi verilen iki İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Vekili bütün okul müdürü, müdür yardımcısı, öğretmen atamaları ve görevlendirmelerini yapma ve bütün ihaleleri ve İstanbul ile ilgili bütün eğitim işlemlerini yürütmekle görevli bulunuyorlar. Daha önce Personel Atamadan Sorumlu Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Mukadder Gürsoy birçok usulsüz ve haksız atama yapmakla biliniyor. Bu usulsüz ve haksız yapılan atamaların mahkemeye intikal edenlerinin tamamı iptal edildi. Yeni yetki ile bu usulsüz ve haksız atamaların taçlandırılması mı isteniyor?

Sayın İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü, bütün atama ve görevlendirmelerde yetki İl Valisine aittir. Sayın Vali atama ve görevlendirme yetkisini size devrettiği anlaşılıyor. Ancak “Yetki devri ile edinilen yetkilerin devredilemeyeceğini” bilmiyor musunuz?

Sayın İl Mili Eğitim Müdürü, iki yılı aşkın bir süreden beri İstanbul’da görev yapan Milli Eğitim camiasına reva gördüğünüz haksızlık, usulsüzlük, zulüm ve hak gaspları yetmedi mi? Hala istifa etmeyecek misiniz?

Türk Eğitim-Sen
İstanbul Bölge Başkanı