Anasayfa / Basın Açıklamaları / İSTİFA ETMEK TE BİR ERDEMDİR…Türk Eğitim-Sen İstanbul 5

İSTİFA ETMEK TE BİR ERDEMDİR…Türk Eğitim-Sen İstanbul 5

18. Milli Eğitim Şurasında, Genel Başkanımız Sn İsmail KONCUK ’u hakarete varan bir üslupla susturmaya çalışan, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet KÜÇÜK derhal görevden alınmalıdır. Ne Genel Müdür hatta ne bir Bakan, 160 bin kişilik Türkiye’nin En Büyük Sendikasının Genel Başkanına, üyelerinin ve eğitim camiasının haklarını korumaya çalıştığı için hakaret etme cüretini gösteremez.
İSTİFA ETMEK TE BİR ERDEMDİR…
Eğitim Camiası, Şuradan 70 bine yakın sözleşmeli öğretmenin kadroya geçirilmesini beklerken, aksine kadrolu öğretmenlerin kademeli olarak sözleşmeli hale getirilmesi gündeme gelmiş ve konu Mili Eğitim Şurasında ciddi ciddi tartışılmaya başlanmıştır. Tam bu sırada söz alan, Genel Başkanımız İsmail Koncuk, tartışılan konuya tepki göstererek, öğretmenlerin haklarını savunurken, kraldan çok kralcılığı kendine şiar edinen oturduğu koltukta böylece yerini sağlamlaştırdığını zanneden, soyadıyla özdeş bir tutum sergileyen, Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet KÜÇÜK, Genel Başkanımıza “artistlik yapma” diyerek hakaret etme terbiyesizliğini göstermiştir
Türk Eğitim – Sen kurulduğu günden beri, birçok hükümet, bakan ve bürokrat görmüş, hiç kimse Türk Eğitim-Sen Genel Başkanına, eğitim camiasının sorunları için konuşurken, hakarete varan bir çıkış yapma haddini kendinde görmemiştir. Bu durum şimdiki iktidar, onun bakanı ve bürokratları için de geçerlidir.
Hükümete yakın oldukları için, kendilerini kral gibi gören bürokratların koltuklarına son bir kez dahi bakamadan o makamlardan adeta kovularak uzaklaştırıldıkları günleri de yakinen bildiğimiz için, Mehmet KÜÇÜK özelinde herkesi uyarıyoruz ! Türkiyenin en büyük sendikasının değil Genel Başkanına bir tek üyesine dahi hakaret etmek haddinize değildir.
Bu sürecin herkese ders olması için, Milli Eğitim Bakanı Sn.Nimet Çubukçu’dan, KÜÇÜK ’ü derhal görevden almasını bekliyoruz. Mehmet KÜÇÜK ’ün kendisinden, istifa etmek gibi bir erdemi beklemediğimizden dolayı, bu sorunu ancak; Milli Eğitim Bakanının çözeceğine inanıyoruz.
Aksi taktirde, KÜÇÜK ’ün görevden alınması için imza kampanyasından, Bakanlık önünde protesto mitinglerine kadar her türlü yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızın altını çiziyor ve uyarıyoruz, haddini bilmeyenler o makamları boşaltmadıkları sürece Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine rahat, huzur yoktur.
Bu basın açıklaması, Türk Eğitim-Sen İstanbul Şube Başkanları ile ortak hazırlanmış bir metin ve tepki olup, çok sayıda Şube Başkanının görüşü alınarak, 102 Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı ve 160 bin Türk Eğitim-Sen üyesi adına yapılmıştır.

Enver DEMİR
Türk Eğitim-Sen İstanbul Şubeleri adına