Anasayfa / Basın Açıklamaları / Karaman Valiliğine Resmi Başvuruda Bulunduk. (KESK Karaman)

Karaman Valiliğine Resmi Başvuruda Bulunduk. (KESK Karaman)

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu KESK Karaman Platformu olarak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlamak için Karaman Valiliğine resmi başvuruda bulunduk. Bütün emekçiler ve Karaman halkı davetlidir.
Düzenleme Kurulu Adına
Nazif ŞANLITÜRK
KESK Dönem Sözcüsü1 MAYIS’TA ALANLARDAYIZ!
Özgürlük, eşitlik, barış talepleriyle alanlara çıkacağımız yeni bir 1 Mayıs geliyor. Emek mücadelemizi, demokrasi özlemlerimizi, insanca yaşam isteklerimizi boğmak isteyenlere, özgürlük düşmanlarına, ırkçılara, gericilere, faşistlere, darbecilere inat 1 Mayıs’ta alanlardayız.
1 Mayıs, tarihimizdir. Emekçilerin kuracağı ve yaşatacağı bir toplumsal düzen özlemimizdir.
1 Mayıs, dil, din, ırk farkı bilmeyen kardeşliğimizdir.
1 Mayıs, bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine yaşayacağımız özgürlüğümüzdür.
1 Mayıs, bizi biz yapan dünümüzdür.
1 Mayıs, coşkumuzu, mücadelemizi yükselten bugünümüzdür.
1 Mayıs, özgür, eşit, kardeşçe bir toplum özlemimizi diri tutan yarınımızdır.
1 Mayıs, ödediğimiz bedeller, yitirdiğimiz canlardır; uğradığımız saldırılar, baskılar, işkenceler, katliamlardır.
1 Mayıs, emekçilerin etidir, dişidir, tırnağıdır, canıdır.
Emekçiler olarak çok mu şey istiyoruz? Kim istemez bunları?
• Küresel mali krizin bedelini ödemeyeceğiz. bedeli krizi çıkaranlar ödesin.
• Krize karşı emekçileri koruyan önlemlerin derhal alınmasını istiyoruz
• İşsizliği engelleyen, iş güvencesini geliştiren, istihdamı artıran düzenlemeler istiyoruz.
• Asgari ücretin vergi dışı bırakılmasını istiyoruz.
• Temel ihtiyaç ve gıda maddelerinde KDV’nin sıfırlanmasını istiyoruz.
• Ulaşım, doğalgaz, elektrik, temel ihtiyaç ve gıda maddelerine yapılan zamların geri çekilmesini istiyoruz
• Güvencesiz çalıştırmalara son verilmesini, herkesin kadrolu ve güvenceli işi olmasını istiyoruz.
• Herkese parasız eğitim, parasız sağlık hizmeti istiyoruz.
• Emekçilerin örgütlenmesi ve sendikalaşması önündeki engellerin kaldırılmasını; kamu emekçilerinin grev ve toplu sözleşme hakkının hayata geçirilmesini istiyoruz.
• Toplumsal cinsiyet eşitliğinin yaşamın bütün alanlarında sağlanmasını istiyoruz.
• Devlet içindeki özel örgütlenmelerin işlediği cinayetlerin, faili meçhullerin, katliamların sorumlularının ortaya çıkarılmasını, tüm darbecilerin yargılanmasını istiyoruz.
• Emperyalizm ve onun uzantıları olan bütün kuruluşlarla yapılan anlaşmalarıniptal edilmesini istiyoruz.
• BAĞIMSIZ, ÖZGÜR, DEMOKRATİK BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ.

YAŞASIN EMEK VE DEMOKRASİ MÜCADELEMİZ
YAŞASIN EĞİTİM SEN
YAŞASIN KESK
YAŞASIN 1 MAYIS