Anasayfa / Basın Açıklamaları / KESK ‘TEN ”100. YILINDA 8 MART VE KADIN MÜCADELESİ” KONULU PROGRAM

KESK ‘TEN ”100. YILINDA 8 MART VE KADIN MÜCADELESİ” KONULU PROGRAM

Kesk Şubeler Platformunca ”100. yılında 8 Mart ve kadın mücadelesi” konulu program düzenlendi. (07.03.2010 Pazar Saat:12:00) Açılış Konuşmasının ardından, Programa konuşmacı olarak katılan Ankara Barosu avukatlarından İlke Işık Sağdıç ise kadına yönelik şiddetin günümüzde giderek arttığını söyledi.Sivas Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda Ankara Barosu avukatlarından İlke Işık Sağdıç ise kadına yönelik şiddetin günümüzde giderek arttığını söyledi.

Devletin her alanda kadına yönelik düzenleme yapması, kadınları kamusal koruma altına almasının mutlak bir zorunluluk olduğunu belirten Işık, mevcut yasaların kadın haklarının korunmasında yeterli olmadığını savundu.

Konunun sadece yasalarla çözülemeyeceğini ifade eden Işık, bu alanda tekel işçisi kadınları örnek alarak örgütlü mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

TEKEL işçisi Tulay Bozdemir’in Ankara’daki eylemleri hakkında bilgi vermesi bekleniyordu eşinin izin vermemesi sonucu katılamadı. Bu olayda mücadele sürecenin karşı cinsle birlikte kolay yapılamayacağı anlamı taşımakta kadınların toplumdaki farkındalıklarının daha çok mücadeleyle ön plana çıkarılması gerekliliğini ortaya koymaktadır. Daha sonra “Grup Ses” solo ve koro olarak Türk Halk Müziği dinletisi sundu. Program, bir konfeksiyon atölyesinde geçen sendikal mücadeleyi anlatan ve işçilerin birlik olmasıyla taçlanan ”Makas Kesmez İğne, Dikmez Olmasa Ellerimiz” adlı oyun sahnelenmesiyle sona erdi.

Yine 08.03.2010 Pazartesi Günü Sivas Kent Meydanında konuya ilişkin bir basın açıklaması yapıldı.

Sivas KESK Şubeler Platformu