Anasayfa / Basın Açıklamaları / Kırşehir KESK Şubeler Platformu HAYIR Dedi

Kırşehir KESK Şubeler Platformu HAYIR Dedi

Değerli Basın Emekçileri ,Değerli Kamu Emekçileri Saygıdeğer Kırşehirliler. Yeni Anayasa değişiklikleri üzerinden yürütülen referandum tartışmaları giderek yoğunlaşmaktadır Demokratik anayasa talebini istismar ederek, AKP’nin ve uluslararası sermayenin ihtiyaçlarına uygun, 12 Eylül Anayasası bir kez daha onaylatılmak ,meşrulaştırmak istenmektedir

İşçilerin, emekçilerin, yoksulların, ezilip ötekileştirilenlerin ihtiyaçlarını gözeten değil; Uluslararası ve yerli sermayenin ve işbirlikçi hükümetlerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere defalarca değiştirilen 12 Eylül Anayasası bu defa yargının hükümetlere bağlılığını arttırmak üzere halka yeniden onaylatılmak istenmektedir. Ayrıca bu anayasa değişikliği paketinde yer alan bir düzenleme yoluyla da; kamu emekçilerine toplu sözleşme hakkını veriyormuş görüntüsünün ardında, aslında kamu emekçilerinin fiilen ve hukuken var olan toplusözleşme ve grev hakkı da ebediyen ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır.

AKP kendi ihtiyaçlarına göre bir Anayasa değişiklik paketi hazırlamıştır. Bu değişiklik paketinin özü yargıyı siyasal iktidara daha fazla bağımlı kılmak, özelleştirmelerin önünü açmak ve emekçilerin haklarını ortadan kaldırmaktır.

Bizler, eşit, özgür ve demokratik bir Anayasa’nın ancak ve ancak emek ve demokrasi güçlerinin yükselen mücadelesinin eseri olacağını biliyoruz. Bu doğrultudaki mücadelemizi tavizsiz bir biçimde sürdürürken, hem 12 Eylül 1980 Anayasa’sına, hem de AKP’nin hiçbir toplumsal uzlaşıya dayanmayan anayasa değişikliği girişimine HAYIR diyoruz.

Fevzi KILINÇ.. Eğitim Sen Kırşehir Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü

Mustafa BAYRAM…. BES Kırşehir Temsilcilik Başkanı