Anasayfa / Basın Açıklamaları / KURT SENDİKACI HİZMETE DEVAM EDECEK

KURT SENDİKACI HİZMETE DEVAM EDECEK

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurulu’na tek liste halinde giren Mustafa UĞUR 110 delegeden 97’sinin katıldığı seçimden tüm delegelerin oylarını alarak yeniden göreve getirildi.

Bu hafta sonu Pazar günü Nevşehir Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi salonunda gerçekleştiriken genel kurula; CHP il ve ilçe başkanı, MHP il-ilçe başkanı, belediye meclis üyesi ve kadın kolları başkanı, BBP il ve ilçe başkanı, Yeni Parti İl Başkanı gibi muhalefetin Nevşehir temsilcileri katıldı. Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Turgay ÇETİN ve Türkiye Kamu-Sen’e bağlı diğer iş kollarının başkanları, yönetim kurulu üyeleri Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi delegeleri ve üyeleri de salonda hazır bulundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi’nin hazırlamış olduğu tanıtım filmi ve 3 yıllık faaliyet filmi katılımcılara iletilirken, tanıtım filminin ardından Şube Başkanı Mustafa UĞUR önemli konular da içeren bir açılış konuşması yaptı.

Mustafa UĞUR’un konuşmasının başında; “3 senenin sonunda bu kürsüye bizleri ve sizleri etkisiz ve yetkisiz sendika olarak çıkartmadınız. Temennimiz ve duamız odur ki bundan sonraki 3 senenin sonunda bu kürsüye çıkacak olan arkadaşımız da etkili ve yetkili çıkar. Ben bu salonda bulunan güzel insan olma özelliği taşıyan yaşayan ve yaşatan sizlerin önünde saygı ile eğiliyor ve alkışlıyorum” diyerek üyelerinin önünde eğildi ve salondan büyük bir alkış alan jeste imza attı.

UĞUR; “Yaklaşık 8 yıldır ülke memurlarımız arzu ettikleri ve insanca yaşayabilecekleri istek ve arzuları doğrultusunda mücadele etmektedirler. Ancak üzülerek ifade etmek isterim ki 8 yılın sonunda şu andaki hükümet izlediği politikalar sonucu ülkemin başta mali konuları olmak üzere birçok konuda sıkıntı üretmiştir eğitim çalışanları da bu sorunlardan nasibini almışlardır. Mevcut resme ve tabloya baktığımızda ülke genelinde iç ve dış borcumuz almış başını gitmektedir. Biz memurlar, kaderine terk edilen emeklilerimiz, yoksulluk sınırına getirilmiş öğretmenlerimiz, özelleştirme mağduru arkadaşlarımız ile tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de mücadeleyi beraber sürdürerek zorluklarla başa çıkmaya çalıştık. Uygulanan ekonomik politikalar ile ülke esnafımız, ülke memurumu ülke çiftçimiz halinden memnun değildir. Hükümet tarafından dağıtılan pastanın belli bir zümreye dağıtılmasından yana hırslı kinli ve tepkiliyiz. Ülkemizin gayrisafi milli hasılası gerekse milli gelirden ortaya koyulan rakamlara inanmıyor elimizdeki gerçekleri kamuoyu ile paylaşıyoruz” diyerek hükümeti eleştir oklarını yöneltti ve ülkemizin tablosu hakkında görüşlerini paylaştı.

UĞUR; “Ömrümün en güzel yıllarını verdiğim 12 yıllık sendikal mücadeleme devam etme kararım sayın delegelerimiz ve üyelerimiz tarafından bir 3 yıl daha burada kal başkanım sözü ile inşallah devam edecektir. 12 yıllık sendikal mücadelemin 8 yılı şu anki hükümetin ülkemizde ve ilimizde yaptığı tahribatları onarmak ve bu tahribatları önlemek ile geçmiştir. Hep beraber bu mücadeleyi yapmaya devam ettik doğru yolumuzda ilerledik ilerlemeye de devam edeceğiz. Ben ülkemizde satılan stratejik kuruluşların yeniden devletimizin olduğu, sümer bank tekstil fabrikası önünde üretilen ürünleri götürmek için bekleyen yüzlerce tırları, Nevşehir sanayisinde Nevşehir esnafında kazanç ölçüsünde yüzü gülen yüzleri, anadilde eğitimi tartışanlara hadi oradan diyen hükümetleri, sabah kalktığında mesai arkadaşlarımı güler yüzlü görmeyi özledim”. Diyerek toplumun her kesiminin dertlerine adeta tercümana olmayı başardı ve bu sözleri salondan büyük bir alkış almasına sebebiyet verdi.

Şu anda 3 milletvekili çıkarmış, belediye başkanlarının çoğunu çıkartmış AKP’nin ilimizdeki temel sorunları çözemediğini beyan eden Mustafa UĞUR; “AKP sendikamızı kucaklamamış ve Nevşehir sorunlarını nasıl çözeriz mantığını oturtamamıştır. Tüm alanlarda ortamı güllük gülistanlık gösterilmiş tüm sorunlar pas geçilmiştir. Bir yılda dolaştığım 300 birimde gördüğüm şudur ki AKP sorunları çözmek ve iyileştirmek adına hiçbir çalışma yapılmamış yandaş anlayışı günden güne artmıştır. Biz bundan sonra da cep sendikacılığı yapmayacağız ve tüm sorunları gündeme getireceğiz, çözüm adına emek sarf edeceğiz. Bu vesile ile Nevşehir halkı tarafından takdir edilen, kendini ispatlamış olan kurumsallaşmış bir marka TÜRK EĞİTİM – SEN NEVŞEHİR ŞUBESİ’nin 4. olağan genel kurulunun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun” diyerek konuşmasına son verdi.

Oluşturulan divana yeni yönetim listesini veren Mustafa UĞUR’dan başka hiçbir delege adayı Şube Başkanlığı ve yönetime aday olmadığı için seçime tek liste halinde gidildi ve oylama işlemi saat 11:00 gibi başladı. Öğle saatlerinde delegelere ve tüm katılımcılara verilen öğle yemeğinden sonra oylama işlemlerine saat 17:00’ye kadar devam edildi. Saat 17:00’de açılan sandıklardan seçime katılan 97 kişiden hepsinin oyunu alan Mustafa UĞUR yeniden sendikayı yönetme yetkisini almış oldu.

Mustafa UĞUR’un yeni yönetim kurulu ise şu şekilde oluştu; Nail DEMİRTAŞ, Adnan YILDIZ, Sefa ATAR, Önder DOĞAN, Fatih ARIKAN, İlhami GENÇ

Basın Bürosu